Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Při nehodách zemřelo v kraji od začátku roku 12 osob. Policisté šetřili přes 3 400 nehod

Od začátku roku do září prošetřovali policisté v Libereckém kraji již 3 466 dopravních nehod. Přestože počet nehod je oproti loňskému roku nižší, bohužel daleko víc jich letos skončilo tragicky.

Za nehodami, které si vyžádaly oběti na životech, stál velmi často alkohol, nepřiměřená rychlost a nesprávný způsob jízdy. O život přišlo během prvních devíti měsíců 12 osob. Dalších 58 utrpělo těžká zranění a celkem 880 vyvázlo s lehčím poraněním. Za snížením počtu nehod stojí podle Jana Freisera, vrchního komisaře Krajského ředitelství LK, hlavně namátkové kontroly a přítomnost policistů na silnicích.

„Letošní čísla nejsou příliš lichotivá, mrtvých je o 4 více než vloni, mírně ubylo těžce zraněných a počet lidí, kteří se při nehodě zranili lehce vzrostl o 33,“ uvedl Frieser. Nejvíce osob zemřelo na Liberecku, kde při nehodách přišly o život tři osoby. Přestože podle statistik jsou při nehodách na vině nejčastěji sami řidiči, někdy za to může zvěř. Letos došlo už k 690 střetům s divokou zvěří nebo domácími zvířaty. „Právě podzim je nejrizikovějším obdobím pro střet se zvěří,“ řekl Jan Polák, ředitel Týmu silniční bezpečnosti.

V sedmadvaceti případech způsobili nehodu chodci a u 162 incidentů byli na vině motoristé. V letošním roce přibylo také nehod, u kterých si za volant sedli řidiči pod vlivem drog. „U většiny smrtelných nehod sehrál roli alkohol,“ dodal Polák.

Ohodnoť článek

Foto HZS LK

Štítky Liberec, bezpečně na silnicích, nehodovost, silnice, havárie, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při nehodách zemřelo v kraji od začátku roku 12 osob. Policisté šetřili přes 3 400 nehod  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.