Muž mnoha profesí Jiří Kolbaba: publicista, spisovatel, fotograf, kameraman, reportér, dobrodruh a cestovatel

Muž mnoha profesí Jiří Kolbaba: publicista, spisovatel, fotograf, kameraman, reportér, dobrodruh a cestovatel
Jirka Kolbaba patří mezi nejuznávanější světové cestovatele a žije sen tisíců lidí. Cestuje po celém světě, objevuje a navštěvuje místa, o kterých se většině lidí může nechat jen zdát.

Tento zajímavý muž není jen tak obyčejný dobrodruh, který putuje, kam ho nohy zanesou, ale pořádá anebo se účastní velice profesionálně plánovaných expedic a na svých cestách získává obrazový a textový materiál, který zpracovává do knih, kalendářů, výstav fotografií. Účastní se mnoha debat, je častým hostem v médiích a toto všechno mu pomáhá zajistit si finance na další výpravy. Jirka je prostě profesionální dobrodruh.

Jeho činnost jde za hranice obyčejného cestovatele-reportéra. Velice intenzivně spolupracuje s několika zahraničními ambasádami a je hodně známý v elektronických médiích. Na cestovatele narazíte například na Instagramu, kde má účet plný nádherných fotografií. Najdete jej i na YouTube, kde je častým hostem několika sledovaných kanálů, jako je například Rádio Impuls.

Jirka Kolbaba nemá v plánu trávit život v penzi v bačkorách posedáváním na divanu a jeho životní elán by mu mohl závidět i člověk, který má polovinu jeho věku.

Možnost cestovat, dobře psát, fotit a filmovat je jedna věc, ale kdo si někdy poslechl, jak fascinujícím způsobem o svých cestách vypráví, ihned pochopil, že právě to jej odlišuje od ostatních cestovatelů a před jeho vypravěčským nadáním je třeba smeknout.

A ve svých plánech chce objevovat další pozoruhodná místa světa a pořádat o nich další, ještě větší a zajímavější besedy, kde se rád podělí o své úžasné zážitky se svými fanoušky.

Cestovatel je známý také tím, že píše na svém mobilním telefonu pozdravy z cest přátelům celého světa a tyto pozdravy mu slouží jako materiál pro sérii knih „Dopisy z cest“.

Rodák z Brna, který navštívil více než 120 zemí na všech kontinentech a nevynechal ani Antarktidu, je také viceprezidentem Českého klubu cestovatelů.

Inspirujte se cestovatelem, jehož moto je:

„Nikdy není nic definitivního, a to je dobře. Kdykoliv v životě můžeme změnit místo svého působení, prostředí, profesi, vlastní cíle. Jediné, co k tomu potřebujeme, je svoboda, zdraví a troška odvahy riskovat.“