Odbor dopravy jde po majitelích vraků v ulicích města
VW Polo odstavené v ulici U Soudu. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – Na některých parkovištích a komunikacích města se setkáváme s vraky aut. Jejich stav bývá často žalostný. Většina těchto vozidel je po nehodě a nepojízdná. Kromě toho, že hyzdí danou lokalitu, tvoří překážku a zabírají parkovací místa, často také představují různá rizika. Jejich majitelé se k nim nehlásí a vyhýbají se tak úmyslně zákonem stanovené povinnosti, která jim ukládá odtažení a případnou likvidaci vozidla.

Odbor dopravy teplického magistrátu ve spolupráci s městskou policií situaci postupně řeší. V současné době jsou na mušce tři odstavené automobily. Vínový Opel Corsa na parkovišti před panelovým domem v ulici Kpt. Jaroše, jehož majitel je až z Velemína. Druhé vozidlo patří muži z Bystřan a jedná se o červený Ford Escort, který stojí přes dvě parkovací místa před penzionem ve Vrchlického ulici. Třetí z vraků zdobí už nějakou dobu parkoviště v ulici U Soudu. Jde o červené VW Polo, jehož majitel je neznámý.

Odbor dopravy teplického magistrátu obeslal identifikované majitele uvedených aut výzvou k odstranění vozidel. Výzva byla zveřejněná i na webových stránkách s konkrétními údaji o všech třech autech, kde si jí může přečíst i majitel třetího vozu. Na odstranění vraků mají výtečníci lhůtu dva měsíce. Po této době zajistí vlastník komunikace odtažení a předání vozů do sběrny, případně k likvidaci. Náklady pak bude město vymáhat na majitelích vozidel.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru