Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Horská zaplavala český rekord na 200 metrů prsa. Jsem v šoku, přiznala

Kristýna Horská překonala na mítinku v krátkém bazénu ve Skopji český rekord na 200 metrů prsa. Časem 2:19,88 vylepšila dosavadní rekordní výkon Martiny Moravčíkové z roku 2015 o více než tři sekundy. "Jsem z toho sama v šoku, čas by loni na Evropě bral medaili. Vyplatily se přestup do Plzně i složitá cesta do Makedonie," uvedla Horská.

Kristýna Horská
zdroj: ČTK/AP

Letos přestoupila z Bohemians do Slávie VŠ Plzeň, připravuje se v pražském vysokoškolském sportovním centru pod vedením Petry Škábové. Už rychlé tréninkové časy naznačily její potenciál. "Proto jsme se chtěly o rekord pokusit právě tady v Severní Makedonii. Také proto, že nevíme, jestli nás do konce roku čekají ještě nějaké závody," řekla plavkyně.

Času pod dvě minuty a 20 sekund, který by loni na mistrovství Evropy znamenal medaili, nemohla nejdříve uvěřit. "Když jsem dohmátla, začala jsem si počítat, jestli jsem náhodou neplavala o 50 metrů míň. Ale když jsem pak viděla reakci trenérky, tak mi to všechno došlo. Měla jsem obrovskou radost, plavalo se mi skvěle."

Na poloviční prsařské trati se Lýdie Štěpánková poprvé dostala pod hranici minuty a osmi sekund. Její nový český juniorský rekord má hodnotu 1:07,40. Horská si na této distanci zlepšila osobní rekord o dvě a půl sekundy na 1:06,47.

Blízko vlastnímu českému rekordu byla na kraulařské čtyřstovce Barbora Seemanová, která časem 4:03,82 zaostala za loňským výkonem z Plzně o rovné čtyři desetiny.

"Čtyřstovka mě velice mile překvapila. Nečekala jsem, že pojedu na hranici českého rekordu. Samozřejmě mě trošičku mrzí těch pár desetin, ale doufám, že to budu moct ještě letos někde zopakovat a třeba český rekord překonat," řekla Seemanová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články