Ultimate Tennis Showdown v Antverpách vyhrál australský mladík De Minaur

19. 10. 2020, 10:51
Aktuality 6
ULTIMATE TENNIS SHOWDOWN - Třetí díl exhibiční soutěže Ultimate Tennis Showdown hrané se speciálními pravidly vyhrál Alex De Minaur. Ve finále v hale v Antverpách 21letý Australan porazil 3-1 na sety (24-9, 15-14, 16-17, 19-11) Francouze Richarda Gasqueta. Oba se tento týden v Belgii utkají znovu v 1. kole turnaje ATP.
Profily hráčů
Alex de Minaur (© AFP)

První dva díly Ultimate Tennis Showdown se konaly v průběhu koronavirové pauzy v Akademii Patricka Mouratogloua ve francouzském Nice a vyhráli je Ital Matteo Berrettini a Němec Alexander Zverev.

Potřetí se akce přesunula do haly v belgických Antverpách, kde se těsně před startem halového turnaje ATP 250 střetlo šest tenistů. Ti byli rozděleni do dvou skupin a jejich vítězové postoupili do finále.

Skupinu A v pátek vyhrál jednadvacetiletý Australan Alex de Minaur, který smetl 4-0 na sety Brita Dana Evanse i španělského antukáře Pabla Andújara.

V sobotu se bojovalo o postup ze skupiny B a tu ovládl čtyřiatřicetiletý Francouz Richard Gasquet, který přehrál 4-0 španělského veterána Feliciana Lópeze a 3-2 zdolal Američana Taylora Fritze.

Finále bylo na programu v neděli večer a úspěch v něm slavilo australské mládí. De Minaur porazil o třináct let staršího Gasqueta 3-1 na sety a napodobil tak výhru ze vzájemného duelu ve druhém kole letošního US Open.



"Je to zajímavý formát. Bavil jsem se a rozhodně mi to pomohlo strávit nějaký čas na kurtu a zvyknout si na povrch. Jsem moc rád, že jsem se mohl zúčastnit a zahrát si dobrý tenis," komentoval de Minaur, který si minulý měsíc na US Open zahrál své první grandslamové čtvrtfinále, ale na zbylých třech akcích po koronavirové pauze vypadl pokaždé hned v prvním kole.

De Minaur a Gasquet se v Antverpách utkají po pár dnech znovu, neboť je proti sobě svedl los tamního turnaje ATP. Ve druhém kole by vítěz mohl narazit na Lópeze, s nímž hrál Gasquet i na UTS.


UTS? Turnaj s netradičními pravidly
Ultimate Tennis Showdown je projektem tenisového experta a dlouholetého kouče Sereny Williamsové Francouze Patricka Mouratoglou. Akce se hraje s netradičními pravidly, nejzásadnějším rozdílem v pravidlech je bodování, které dává tenistům prostor k taktizování. Hraje se na čtyři sety (čtvrtiny), přičemž každý set trvá 10 minut a získá ho tenista, který po uplynutí doby vyhraje více bodů. Za případného stavu 2-2 na sety se hraje rozhodující set, který skončí ve chvíli, kdy jeden z hráčů získá dva body po sobě.

Tenisté během zápasu mohou využívat různé bonusy včetně žolíka, kdy v případě vítězné výměny získají místo jednoho tři body. Mohou být koučování svými trenéry, o dvouminutových pauzách mezi sety odpovídají na krátké otázky fanoušků či moderátorů. Hráči nejsou trestáni za výlevy emocí.

• ULTIMATE TENNIS SHOWDOWN 3 / ANTVERPY •
Belgie, tv. povrch / hala
kompletní výsledky (16. - 18. 10. 2020)
• Finále •
de Minaur (Austr.) - Gasquet (Fr.) 3-1 (24-9, 15-14, 16-17, 19-11)
• Skupina B •
Gasquet (Fr.) - López (Šp.) 4-0 (16-14, 19-11, 17-10, 16-14)
Gasquet (Fr.) - Fritz (USA) 3-2 (18-15, 17-14, 12-21, 11-19, 1-2)
Fritz (USA) - López (Šp.) 4-0 (17-15, 16-14, 18-13, 17-15)
• Skupina A •
de Minaur (Austr.) - Evans (Brit.) 4-0 (13-12, 23-9, 21-10, 10-8)
de Minaur (Austr.) - Andújar (Šp.) 4-0 (23-5, 13-11, 17-13,18-10)
Evans (Brit.) - Andújar (Šp.) 3-2 (14-15, 21-12, 16-17, 15-14, 4-2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
- když má někdo peníze a vliv, může si dovolit vymýšlet i uskutečnit nejednu koko*inu. Jako exhibice proč ne. Jen se toho nesmí chytit oficiální místa, protože pak by pravidla tenisu mohla skončit jako eintopf pejska s kočičkou. Tendence na Nextgen Masters už tu jsou.
Neříkám se změn absolutně, ale odsud asi tak támhle, abysme si rozumělismile
V pingpongu to začlo zvětšením míčku, což bych ještě pochopil, protože hra už byla tak rychlá, že diváci 20-50m od stolu byli spíš za komparz, než že by něco viděli. Ovšem na zkrácení setů jsem si dodnes nezvykl. Je to paskvil a vlastně úplně jiná hra. Snad tenis nepotká něco podobného. To by znamenalo hodně tlustou čáru za Big 4 a dlouhou historiísmile.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
*Nezříkám
Reagovat
ttopi
Minaur, takovej věčnej talent bez výsledků smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ale někdo tady říkal, že DeMinaur bude na hardu TOP. smile
Reagovat
Mantra
zase se rozjíždí tyhle tréninky smile
Reagovat
smazaný uživatel
Jakože porazil Gasqueta? Smekám.

Velké vítězství.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist