Rožnov pod Radhoštěm: Radnice obnoví dětské hřiště dle požadavku obyvatel ze Záhumení

19.10.2020 11:11

Obnovit dětské hřiště, vybudovat klidovou zónu pro starší občany anebo postavit workout hřiště. Obyvatelé oblasti Záhumení dostali možnost rozhodnout si o jedné z těchto možností.

Rožnov pod Radhoštěm: Radnice obnoví dětské hřiště dle požadavku obyvatel ze Záhumení
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

Na konci letošního jara bylo odstraněno dětské hřiště v této oblasti z důvodu nevyhovujících revizních podmínek a radnice nechala samotné rozhodnout o využití nově vzniklého prostoru.

Nejvyšší počet hlasů získala možnost obnovy dětského hřiště v ul. Partyzánská. Průzkum byl realizován pomocí dotazníkové šetření, odpovědi mohli obyvatelé této oblasti odevzdat buď fyzicky nebo elektronicky. Obyvatelé Záhumení mohli volit ze tří možností – obnova dětského hřiště, vybudování klidové či odpočinkové zóny anebo postavení nového workoutového hřiště. „V posledních letech se snažíme co nejvíce občany zapojit do rozhodování o rozvoji města. Obyvatelé Záhumení využívají řešený prostor nejhojněji. Původní dětské hřiště, které muselo být na konci jara odstraněno, se nachází ve vnitrobloku. Případný hluk z hřiště ovlivňuje právě nejvíce je. I proto jsme se i v tomto případě rozhodli, že se obyvatel Záhumení zeptáme, co do prostoru umístit. Občané preferují dětské hřiště – jeho obnovení proběhne v příštím roce,“ uvedl místostarosta Jan Kučera.

Ukončení sběru hlasovacích lístků proběhlo na konci září a celkově se ankety zúčastnilo 44 občanů. Nejvíce hlasů, celkově 32, získala možnost obnovy dětského hřiště. „Dětské hřiště bude v podobném duchu jako to původní. Z herních prvků nebude určitě vynechána skluzavka, pískoviště nebo houpačky,“ doplnila Petra Glumbíková z odboru správy majetku.

Průzkum názoru občanů byl realizován v rámci Místní agendy 21.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…