Reklama:
BRZY KONČÍ:
Protein Smart Whey v akci 1+1
Ještě 8 příchutí na výběr! Více zde.

Mistrovství ČR v klasickém (RAW) silovém trojboji juniorů a juniorek 2020 - reportáž

Ronnie.cz > Powerlifting > Soutěže

Mistrovství České republiky v klasickém silovém trojboji juniorů a juniorek 2020 - výsledky

V neděli 11. října se ve Višňové konal 8. ročník Mistrovství České republiky v klasickém silovém trojboji juniorů a juniorek. Jednalo se tedy o pokračování sobotního šampionátu. Pořádajícím oddílem byl nadále PWL Vision Nutrition pod vedením Jana Fila. Postranními rozhodčími tohoto dne byli Jakub Veselý a Ivan Veselý, hlavním rozhodčím byl Michal Sicha. Dohled nad celou soutěží jsem měla jako delegát já, Petra Švadlenková. Výsledkový servis obstarával Zdeněk Tuháček. Soutěž provázela i v neděli vládní opatření, která mimo jiné spočívala v omezeném množství všech osob, proto muselo být upraveno i množství trenérů na oddíl a byl přísný zákaz přítomnosti diváků.

Juniorek přijelo o poznání více než den předešlý, když soutěžily dorostenky. Sešlo se jich zde sedmnáct v pěti kategoriích. Nejlehčí kategorii vyhrála výborným výkonem Šárka Fibingrová. V součtu nazvedala 299,5 kg, z čehož 116 kg ve dřepu byl národní rekord, v bench-pressu 66 kg taktéž národní rekord a v mrtvém tahu zvládla 117,5 kg. Veronika Pasičná v kategorii do 57 kg získala nejen zlato, ale taktéž několik rekordů. Rekord v součtu má tedy nyní hodnotu 325 kg a v mrtvém tahu 145 kg. Druhá závodnice Michaela Filová vytvořila zase rekord ve dřepu 120 kg, protože této hodnoty dosáhla první. Překonat 123 kg a posunout tak rekord dále se jí již nepodařilo. Jednalo se o velmi napjaté souboje v této kategorii. Všechny juniorky zde bojovaly o každý kilogram. Stejně napínavé souboje se odehrávaly i v kategorii do 63 kg. Vítězkou z nich nakonec vyšla Aneta Jelenová s 350 kg. Klára Zmeškalová v kategorii do 72 kg také opět posouvala rekordy, vytvořila rekord ve dřepu 162,5 kg. Rekord v bench-pressu zatím odolal, ale 190 kg v mrtvém tahu padlo a je to taktéž rekord. Rekord získala i v součtu 435 kg. A tedy zlato v kategorii i absolutně. Nejtěžší kategorii do 84 kg vyhrála Tereza Toušková za 310 kg.

Juniory zahájila nejlehčí kategorie sloučená do 66 kg. Zde měl působivé výkony na svědomí talentovaný závodník Viliam Kováč, vážící pouze 58,8 kg. Skoro každým pokusem na každé disciplíně dále posouval své rekordy. Naprosto konstantním výkonem nakonec zdolal 180 kg ve dřepu, v bench-pressu 115 kg, 215 kg v mrtvém tahu a v celkovém součtu 510 kg, všechny hodnoty jsou nové rekordy. Patrik Lněnička, vítěz v kategorii do 74 kg, nazvedal 590,5 kg. Měl rekordní dřep 225,5 kg. V kategorii do 83 kg neuvěřitelně utekl soupeřům Jan Šindelář. Druhý závodník za ním visel o 90 kg. Jan nazvedal celkem 690 kg, což je také rekord, a jeho 260 kg na dřepu má taktéž hodnotu nového rekordu. Karel Rada, který přesedlal do kategorie do 93 kg, vyhrál i zde. Nazvedal krásný výkon 657,5 kg celkem a porazil dalších jedenáct soupeřů.

V kategorii do 105 kg byly k vidění pořádné balíky v podání Jakuba Vágnera z ASK Blansko. Ve dřepu zvedl rekordních 302,5 kg a na mrtvém tahu zatáhl rovných 300 kg. Rekord 308 kg zatím nepokořil. Nazvedal 772 kg a získal elitní výkonnostní třídu, zlato v kategorii i absolutně. Rekordní žně následovaly i v kategorii do 120 kg, kde je novým držitelem rekordu ve dřepu 281 kg, v mrtvém tahu 320 kg a součtu 751 kg vítěz této kategorie Jakub Šigut. Nejtěžší kategorii vyhrál Marek Novák solidním výkonem 720 kg. Zvedl nejvyšší výkon soutěže na bench-pressu 215 kg, k rekordu 225,5 kg dvakrát chybělo jen málo.

Soutěž probíhala stejně hladce jako v sobotu, možná ještě lépe, protože vše bylo připraveno z předchozího dne. Znovu tak musím pořadatele pochválit. PWL Vision Nutrition umí zorganizovat perfektní závody. Doufejme, že se brzy shledáme na soutěžích ČSST a příliš nás současná situace nepoškodí.

Rozhovory s vybranými závodníky najdete v následujícím samostatném článku.


Mistrovství České republiky v klasickém (RAW) silovém trojboji
juniorů a juniorek 2020 - fotogalerie




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 120 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
moab (19:19) • Bejt jedním ze třiceti vítězů víceméně lokální soutěže... To má váhu.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
moab (19:16) • Je fakt, že je to humus tohle mít dobrovolně na zádech.
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Sidic (17:38) • Představ si, že lidi maj takový akné i bez věcí, protože je to vcelku přirozený mít akn...
magazínDominik Vrátný - trénink ramen a tric...
Deny01 (16:08) • Mít vlivem věcí na zádech takový akné, tak se to aspoň snažím nějak zakrejt..
magazínIFBB Mr. Universe Prague 2024 - kompl...
Valasekjakub123 (14:49) • Jak je možné že na takové soutěži je mnohem méně závodníků než na Moravě? Tím počtem zá...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie