Tenisový turnaj v Ostravě: Kontaveitová je ve druhém kole, postup ve čtyřhře vybojovala Strýcová

Estonská tenistka Anett Kontaveitová postoupila jako první do 2. kola halového turnaje WTA Tour v Ostravě. Osmá nasazená hráčka v duelu s Jekatěrinou Alexandrovovou z Ruska odvrátila dva mečboly a zvítězila 4:6, 6:2, 7:6.

Ostrava (Aktualizováno: 18:24 19. 10. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Estonská tenistka Anett Kontaveitová

Estonská tenistka Anett Kontaveitová | Foto: ZUMA/Rob Prange | Zdroj: ČTK

V 1. kole se v pondělí představí trojice českých hráček. Kristýna Plíšková nastoupí proti Marii Sakkariové z Řecka, na závěr programu se pak střetnou úspěšné kvalifikantky Tereza Martincová a osmifinalistka Roland Garros Barbora Krejčíková.

J&T Banka Ostrava Open 2020 je akcí kategorie Premier a v upraveném kalendáři WTA nahradila čínské dějiště Čeng-čou. V době zákazu sportovních akcí v Česku kvůli opatřením proti šíření covidu-19 dostal turnaj výjimku a koná se bez diváků.

Čtyřhra

Ve čtyřhře uspěla světová deblová dvojka Barbora Strýcová, která v Ostravě vytvořila pár s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

„Dlouho jsem debla nehrála, ale mám z toho hodně pozitivní pocity. Měly jsme super výměny a bylo vidět, že Bethanie se specializuje hlavně na čtyřhru,“ uvedla Strýcová.

Ve čtyřhře neuspěla Karolína Muchová. V narychlo složeném týmu s Viktorií Azarenkovou z Běloruska prohrály s lotyšsko-ruskou dvojicí Jelena Ostapenková, Věra Zvonarevová 6:1, 4:6 a 4:10 v super tie-breaku.

„Na začátku nám to tam dost padalo, hlavně Vice, ale stačilo pár míčů a hned se to zvrtlo. Udělala jsem hodně zbytečných chyb v koncovce, což je nejdůležitější,“ řekla Muchová v České televizi.

Tenisový turnaj žen J&T Banka Ostrava Open 2020 (tvrdý povrch, dotace 528 500 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Kontaveitová (8-Est.) - Alexandrovová (Rus.) 4:6, 6:2, 7:6 (8:6).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme