QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dívka se málem oběsila v lanovém centru na Šumavě! Policie případ odložila

23.07.2019 11:06

Děsivá nehoda v lanovém centru na Modravě, kdy dívce zachránili život svědci, se odehrála na začátku června. Policie prověřovala zejména práci instruktorů. Podle policie nepochybili.

FOTO_QAP_CZ (13)

Velký boj o život školačky se v lenovém centru na Modravě odehrál v prvních červnových dnech. Nakonec musel na místo letět i vrtulník záchranky, který dívku přepravil do nemocnice.

Drama se odehrálo ve středu 3. června odpoledne. "V lanovém parku na Kašperskohorsku si dívka chybně připnula dvě zajišťovací karabiny celotělového postroje při sjezdu na madle a došlo k zaseknutí pojezdové lanovky. Dívka byla připnuta karabinami ke kovovému lanu, pustila se madla, došlo k napnutí lan a k sevření jejího krku. Svědci okamžitě zareagovali, kdy přistavili žebřík a přidržovali dívenku, aby se sevření lan uvolnilo a další muž přeručkoval k dívce, tam odřízl lana," popisuje mluvčí policie Dana Ladmanová. Dívku na místě ošetřovali svědci a následně skončila v péči záchranky.

Instruktoři za úraz dívky nemohou! Policie případ odložila...

Policie od té doby celou událost prošetřovala. Zkoumala zejména míru zavinění nebo odpovědnosti instruktorů centra. Ve věci tehdy zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti. Výsledky šetření ovšem mluví v jejich prospěch.

"Nebylo zjištěno pochybení instruktorů při proškolení dívenky, ani zanedbání dohledu nad její bezpečností. Policisté trestní věc odložili, protože nejde o podezření ze spáchání přečinu," dodává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24