Zábavná hra chce u jesenických školáků probudit hrdost na jejich region

  15:30
Poznávat svůj region, jeho silné stránky a jeho život a probudit v dětech lokální patriotismus. To je cílem nové poznávací hry Jesenický patriot, která vznikla ve spolupráci jesenické radnice, Základní školy Jeseník, webové platformy positivJE a dalších institucí a organizací.

ilustrační snímek | foto: Luděk Peřina, MAFRA

„Smyslem hry je probudit ve školácích lokální patriotismus, být náležitě hrdý na místní region a zabránit tak do budoucna odlivu mladých lidí z Jeseníku,“ sdělil Jan Mrosek z jesenické radnice.

Děti se dozvědí nejen o historii města a jeho okolí, o významných osobnostech či zajímavých budovách a památkách, slavných jesenických lázních, přírodě a průmyslu. Zároveň plní pět výzev a úkolů.

„O zajímavostech se budou dozvídat nejen ve školních lavicích. Osobně se podívají na nejrůznější místa spjatá neodmyslitelně s tímto krajem a budou mít možnost zúčastnit se netradičních prohlídek. Navíc si zasoutěží o zajímavé ceny,“ vysvětluje Mrosek.

Jednotlivé kapitoly hry Jesenický patriot nesou názvy Za historií textilního vlákna, Za rozvojem našeho města, Za sílou kapky vody, Za tajemstvím místních čertů a Za kouzlem léčivých pramenů.

Každý žák dostal brožurku s návodem na tuto hru a celá třída také postavičku, kterou školáci mohou dotvořit podle vlastní kreativity.

Autor: