Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Symboly komunismu v Praze

Vladimír Iljič Lenin namalovaný na zdi u Palackého náměstí v Praze. foto: István Léko

Levicoví extrémisté se činí i v Praze a svůj idol Lenina, který pravou rukou ukazuje směr vývoje, namalovali na zeď u Palackého náměstí. O kus dál je vidět i portrét Stalina či další symboly komunismu, jako je srp a kladivo či pěticípá hvězda. Poroste-li ve společnostech anarchie, zastánci rudého řešení se přihlásí o podíl na moci.
  16:54

Lenin, Stalin, srp a kladivo

Ideologie, která i ve vyspělých západních zemích, jako je USA či Německo, v poslední době dostává na svou stranu stále více – i fanatických – příznivců, zřetelně sílí zejména v řadách mladé generace i v Česku. Zde vše, co přichází z obdivovaného Západu, rádi a bez přemýšlení přebíráme. Aktuálně můžeme hovořit o leninismu, který je v moderním světě – ve smyslu výroku Lenina šestého, že bytí určuje vědomí – obecně přítomen již dlouhá desetiletí.

Levicoví extrémisté se činí i v Praze a svůj idol, který pravou rukou ukazuje jasný směr budoucího vývoje, namalovali na zeď u Palackého náměstí. O kus dál je vidět i portrét Stalina či další symboly komunismu, jako je srp a kladivo či pěticípá hvězda. Pokud ve společnostech poroste anarchie a chaos, můžeme vzít jed na to, že zastánci rudého řešení se přihlásí o podíl na moci. Buďme na to připraveni!

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!