Berbr rezignoval na všechny funkce, končí i Chovanec a členové komise rozhodčích

19. říjen 2020

Fotbalová asociace České republiky přijala rezignaci svého místopředsedy Romana Berbra, který je od neděle ve vyšetřovací vazbě kvůli kauze údajného ovlivňování zápasů. Předseda FAČR Martin Malík v úterý na mimořádné tiskové konferenci oznámil, že výkonný výbor odvolal členy komise rozhodčích v čele s Jozefem Chovancem.

Berbr je jednou z 20 obviněných osob v kauze údajného ovlivňování výsledků zápasů druhé a třetí ligy prostřednictvím rozhodčích. Kromě funkce místopředsedy FAČR rezignoval i na pozici ve výkonném výboru a funkci šéfa plzeňského krajského fotbalového svazu.

Kontroverzní funkcionář, který má coby bývalý rozhodčí velký vliv na sudí i na dění v celém českém fotbale, byl v neděli vzat do vazby.

Do ní podle České televize putovali také sportovní ředitel druholigového Vyšehradu Roman Rogoz, rozhodčí Tomáš Grimm a bývalý prvoligový hráč Michal Káník.

Podle médií je do kauzy zapojena řada rozhodčích, z nichž někteří působili či působí na listině pro profesionální soutěže. V textu obvinění v aféře figuruje i jméno šéfa sudích Chovance, který měl po setkání s Rogozem změnit delegaci na květnové utkání Vyšehradu s Líšní.

Spustit audio