Hlavní obsah

Ramsay povede slovenské hokejisty ještě nejméně jednu sezonu

Bratislava/Praha

Kanadský hokejový trenér Craig Ramsay povede slovenskou reprezentaci také v nadcházející sezoně s opcí i na tu další, olympijskou. Pokračování spolupráce až do her v Pekingu v roce 2022 je podmíněno tím, že Slováci uspějí v kvalifikaci.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Dohodli jsme se na rok s tím, že v případě zvládnuté kvalifikace o postup na zimní olympijské hry do Pekingu bude smlouva prodloužena do konce sezony 2021/22," sdělil serveru hockeyslovakia.sk prezident slovenského svazu Miroslav Šatan. "Lepšího kandidáta jsme neměli, proto jsme rádi, že jsme se dohodli na minimálně další rok," dodal.

Devětašedesátiletý Ramsay vede slovenský národní tým od léta 2017. Na ZOH v následujícím roce v Pchjongčchangu s ním obsadil 11. místo a na mistrovství světa 2018 i 2019 deváté.

V uplynulé sezoně byl šampionát ve Švýcarsku kvůli pandemii koronaviru zrušen, olympijská kvalifikace byla přeložena z letošního srpna, kdy Ramsaymu měla vypršet předchozí smlouva, na příští léto. Jeho nejbližší akcí s mužstvem by měl být prosincový Švýcarský pohár.

Ramsayho stálým asistentem bude mistr světa z roku 2002 Michal Handzuš, členem realizačního týmu bude jako kouč gólmanů také další šampion z turnaje na Slovensku a bývalý brankář Pardubic či Liberce Ján Lašák.

Reklama

Související témata: