Valašské Klobouky: Děti z dětského domova uklidily okolí Smoliny

19.10.2020 18:55

Děti dávají svou aktivní účastí na úklidu najevo, že jim naše okolní životní prostředí není lhostejné. Celkově sesbíraly odhadem 20 kg odpadu. Nejčastěji nedopalky, obaly od pochutin, plastové lahve a sáčky, ale také pneumatiku nebo polystyren.

Valašské Klobouky: Děti z dětského domova uklidily okolí Smoliny
Foto: wikipedia
Popisek: Valašské Klobouky

I cesta může být cíl. A my jsme opět společně prošli místní cesty a uklidili, co do přírody nepatří. Poslední víkend v září jsme s dětmi z dětského domova ve Smolině uklízeli naše nejbližší okolí. Šlo o příkopy podél silnice ze Smoliny do Valašských Klobouk, přilehlý les u polní cesty k Mirošovu a potom také samotnou obec Smolinu - její chodníky, cesty, autobusové zastávky, dětské hřiště a další místa.

Celkově jsme sesbírali odhadem 20 kg odpadu. Nejčastěji jsme nacházeli nedopalky, obaly od pochutin, plastové lahve, plastové sáčky (např. se svačinou), také pneumatiku nebo polystyren.

Smyslem našich úklidů ale není jenom sbírání odhozených odpadků. Jde nám především o to dát okolí najevo, že nám naše životní prostředí není lhostejné. Těmito opakovanými úklidy chceme dávat našemu okolí šanci k tomu, abychom si takové pěkné a zdravé prostředí udrželi. Věříme totiž, že nám to společně a s trochou píle půjde. A jak říkali kouzelní skřítci z pohádky Tři veteráni chybujícím lidem: „Budeme to s vámi smrtelnými zkoušet znovu a znovu a znovu, dokud…“.

Tímto děkuji všem, kteří se tohoto úklidu zúčastnili a také ostatním, kterým naše prostředí není lhostejné.

Mgr. Radka Daňová, vychovatelka DD ve Smolině

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…