V Ústeckém kraji podepsalo ANO koaliční smlouvu s ODS a Spojenci

19.10.2020 20:48

V Ústeckém kraji dnes podepsalo vítězné hnutí ANO s druhou ODS a Spojenci pro kraj koaliční smlouvu. Koalice bude mít většinu 29 hlasů v zastupitelstvu, které má 55 členů.

V Ústeckém kraji podepsalo ANO koaliční smlouvu s ODS a Spojenci
Foto: Facebook
Popisek: Jan Schiller

Hejtmanem bude Jan Schiller (ANO). Bude mít tři náměstky, kterými budou Marian Čapek (ANO), lídr ODS Jiří Kulhánek jako neuvolněný a lídr Spojenců pro kraj Jiří Řehák. Spojence tvoří koalice stran a hnutí JsmePRO, LES, SNKED, Zelení a TOP 09. Dosud v kraji vládne KSČM s bývalými členy ČSSD a SPD-SPO.

V radě bude mít ANO pět členů, ODS čtyři a Spojenci pro kraj dva. Dosavadní poslanec Schiller jako hejtman bude mít na starost legislativu, krizové řízení, Inovační centrum Ústeckého kraje, vnější a zahraniční vztahy. Statutárním zástupcem bude Marián Čapek z ANO, jemuž připadne příprava projektů.

Dlouholetý starosta Kadaně Kulhánek si vzal sociální věci, bezpečnost a sociálně vyloučené lokality. „Celá léta kritizuji sociální systém, takže je šance konečně něco s tím udělat,“ řekl novinářům Kulhánek. Učitel na gymnáziu a teplický zastupitel Řehák bude mít na starost regionální rozvoj, cestovní ruch a kulturu a památkovou péči.

Radními za ANO budou ještě Radim Laibl, Jindra Zalabáková, Marek Hrabáč. Za ODS usedne v radě Iva Dvořáková, Jan Růžička a Tomáš Rieger a za Spojence pro kraj Michal Kučera.

„Priorita je jednoznačně zdravotnictví. Okamžitě se začneme věnovat covidu, kterému se díky panu (dosavadnímu hejtmanovi Oldřichu) Bubeníčkovi (KSČM) věnuji už teď,“ řekl Schiller.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…