V katastru nemovitostí už je to černé na bílém! Skladatelova rezidence s užitnou plochou 230 metrů čtverečních konečně našla někoho, kdo byl ochotný za život v ní zaplatit miliony. I když mu dědicové museli původní částku 17 milionů snížit minimálně o milion a půl. A možná nejen to! Podle dokumentů, které má deník Aha! k dispozici, si kupec z Liberce vzal kvůli nemovitosti hypotéku. Ale ne na už zlevněných 15,5 milionu, což je částka, za kterou dům nabízeli ještě loni na jaře, ale „jen“ na deset a půl.

Samozřejmě část mohl složit v hotovosti. Kupní smlouva je datovaná 7. srpna 2020. Proč stavení na lukrativním místě nikdo pět let nechtěl, je tak trochu záhada. Problém nebyla lokalita, vadit nemohl ani dům samotný. Usedlost nechal Hapka ještě za svého života nákladně zrekonstruovat a přiléhá k ní velká zahrada.

„Petr zemřel v listopadu 2014, od té doby tady bylo zájemců, že bys je na prstech jedné ruky spočítal,“ krčil ještě před rokem rameny starousedlík. Komentovat prodej nechtěla ani skladatelova jindy sdílná dcera Petra Hapková (38). Na dotazy až do uzávěrky tištěného vydání novin nereagovala.

VIDEO: Problém s dědictvím po Hapkovi! A dobré zprávy pro Šárku Grossovou! Operace se ruší!

Nemovitost má pěkný a velký pozemek a poskytuje dokonalé soukromí. Do domu se vchází velkou vstupní halou s krbem, z níž se jde do obývacího pokoje, ložnice, koupelny a kuchyně. Hapkův dům v podhradí byl jednou z prvních místních staveb. Vysoká zeď zaručuje naprosté soukromí a 230 metrů čtverečních užitné plochy zase velké pohodlí i pro početnější rodinu. Vězte, že garáž se pyšnila rozlohou 98 m². Děti vyklidily a částečně rozprodaly jeho rozsáhlé sbírky i veteš, kterou sbíral a skladoval. Zmizely taky desítky koček, na něž skladatel nedal dopustit. Zůstal jen genius loci. Hapka tu složil stovky svých nádherných melodií...

Až tři dny po pohřbu vyšlo najevo, nač vlastně Petr Hapka (†70) zemřel. Nezabila ho Alzheimerova choroba, nebo aspoň ne přímo. Podlehl zápalu plic. Radost ze zlepšení jeho zdravotního stavu trvala bohužel jen do 25. listopadu. Brzy ráno dcera Petra zjistila, že má tatínek horečku. Přivolala doktorku, která diagnostikovala zápal plic. Dvacet minut po šesté hodině večer autor hitu Levandulová zemřel.

VIDEO: Dcera Petra Hapky (†70): S tátou to šlo z kopce, ale souzněli jsme! A proč nemluví se sourozenci?

Video
Video se připravuje ...

Dcera Petra Hapky (†70): S tátou to šlo z kopce, ale souzněli jsme! A proč nemluví se sourozenci? Zuzana Bubílková, Jan Jedlička

Fotogalerie
32 fotografií