Top 8 videoklipů týdne: Vzpomínka na Karla Gotta i oslava ženského těla. Novinky představili Vesna, Ektor i Chet Faker

Vydáno 13.10.2020 | autor: Andrea Štipčáková

Na začátku října uplynul rok od smrti Karla Gotta. Na jeho počest měl mít premiéru film KAREL, který se však do kin vzhledem k aktuální situaci dostane až později. Čekání si příznivci Českého slavíka mohou zkrátit alespoň videem k písni Jdi za štěstím. Novinku Na dračích perutích z desky Anima představila kapela Vesna, která skladbou oslavuje ženské tělo. S klipy se hlásí také Jitka Boho a Boy Wonder, Viktor Sheen, Ektor nebo DOMI. Ze zahraničí po delší odmlce novinku představuje Chet Faker.

Top 8 videoklipů týdne: Vzpomínka na Karla Gotta i oslava ženského těla. Novinky představili Vesna, Ektor i Chet Faker Top 8 videoklipů týdne: Vzpomínka na Karla Gotta i oslava ženského těla. Novinky představili Vesna, Ektor i Chet Faker

Jdi za štěstím, zpívá Karel Gott v posledním videoklipu

Aktuálně měl v českých kinech běžet film KAREL o zpěvákovi Karlu Gottovi. Kvůli koronavirovým opatřením však byla jeho premiéra odložena, a tak manželka několikanásobného Českého slavíka poslala fanouškům videoklip, který nechala složit z vystřižených záběrů k písni Jdi za štěstím, která je zároveň titulní filmovou skladbou.

Karel Gott - Sinatra Východu, který kromě domácího publika zpíval i pro Němce, Kanaďany nebo Japonce

Vesna oslavuje ženské tělo

Ve videoklipu k songu Na dračích perutích, který vyšel na aktuální desce Anima kapely Vesna, oslavuje pětičlenná dívčí formace ženské tělo. „Chtěly jsme v klipu ukázat své jizvy, kila navíc, malá prsa nebo přílišnou hubenost. Každý asi zná, jaké je to být terčem kritiky a soudů. Byla to výzva ukázat své tělo i s partiemi, se kterými nejsme úplně v pohodě. O to větší smysl v tom ale vidíme a doufáme, že to povzbudí normální dívky a ženy, přiblížila vizuál Patricie Fuxová, autorka skladby.

ROZHOVOR | Vesna: Začíná být zřejmé, že je to pěknej průser

V klipu Jitky Boho ztvárnili emoce tanečníci

Po více než roce vydává Jitka Boho novou píseň Láska neraní, na které se podílela nejen textově, ale vůbec poprvé zasáhla také do hudby. „Hlavní myšlenkou skladby je uvědomění, že to, co nás ve vztazích zraňuje, jsme pouze my, partneři, lidé, nikoliv láska jako taková,” uvádí Boho. Ve videoklipu si zahráli Eugene Nam a Naya, kteří skrze tanec vyjadřují své emoce. Natáčení proběhlo v historických prostorách bývalého divadelního sálu kasáren v Terezíně.

Boy Wonder představuje novinku Život je lajf

Život je Lajf je název singlu, který právě vypouští do světa Boy Wonder. V jeho novém videoklipu hrají prim vzpomínky na léto, odlehčenost a nadhled. „Tohle léto bylo sice skromné, ale i přesto jsem zažil nové věci a poznal zajímavé lidi,“ řekl Wonder.

Nick Murphy vzkřísil Cheta Fakera

Nick Murphy pohřbil svoje alter ego Chet Faker už před čtyřmi lety. Teď přichází s novým singlem pod tímhle jménem. Song dostal název Low. V textu zpěvák reaguje na stav duše a nelehké období jeho i nás všech, a to z důvodu pandemie koronaviru. “Just because I feel low right now, it doesn’t mean all that I've got has run out”. Mysleme na to!

Viktor Sheen reflektuje svůj život barvami

Viktor Sheen vydá už 17. října svoji novou desku Barvy. Aktuální singl dostal název Poslední přání, režie se ujal Petr Simko. 

Ektor naslibuje cokoliv 

Emoce na emoce jede Ektor. Klip se natáčel v Praze v brutalismem políbeném OD Kotva a nad ním situovaným Fashion Clubem. Režíroval jej Jan Strach, který seká v krátkých odmlkách jeden parádní klip za druhým. 

Kapela DOMI s Dominikou Haškovou za mikrofonem dává ven další klip

Skupina DOMI se na české hudební scéně dostává do širokého povědomí. Po melancholické písni I´m Not Alright představuje další singl Someone New. Režii si vzal na starost Ruy Okamura. Písní zároveň oznamuje své působení na tuzemské hudební scéně. Novinka nabízí moderní vibe a svou hudební produkcí může konkurovat světovým hitům. 

Text: Andrea Štipčáková, Kateřina Nováková
Témata: Karel Gott, Vesna, Jitka Boho, Boy Wonder, Viktor Sheen, DOMI, Nick Murphy, Chet Faker, Ektor

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít