Mluvčí roku 2020 představuje letošní finalisty

úterý, 20. října 2020, 10:05 Aktuality, PR MediaGuru

PR Klub oznamuje finalisty oborového ocenění Mluvčí roku.

Vítězný PR tým loňského ocenění Mluvčí roku 2019 – Letiště Praha, zdroj: PR Klub

Vítězný PR tým loňského ocenění Mluvčí roku 2019 – Letiště Praha, zdroj: PR Klub

Profesní organizace PR Klub zveřejňuje finalisty oborového ocenění Mluvčí roku 2020. V kategoriích veřejný a soukromý sektor a PR tým představuje po pěti nejlepších kandidátech, kteří při úvodním výběru získali ze všech nominovaných od porotců nejvyšší počet hlasů. 

Nyní probíhá finálové kolo, ve kterém porota složená z řad odborníků českého PR, loňských vítězů a novinářů vybere v každé kategorii tři nejlepší. Vítězové budou vyhlášeni koncem listopadu. Předávání ocenění proběhne letos netradičně, bez původně plánovaného galavečera. Namísto toho budou výsledky prezentované odborníkům i veřejnosti formou videa.

Finalisté profesního ocenění Mluvčí roku 2020

Jméno

Firma

Veřejný sektor

Petra Kučerová

Vězeňská služba ČR

Jan Papež

Asociace cestovních kanceláří

Jana Poštová

Zdravotnická záchranná služba hl. m. Praha

Jan Rýdl

Ředitelství silnic a dálnic

Ladislav Šticha

Bezpečnostní informační služba

Soukromý sektor

Karel Hanzelka

Agrofert

Václav Koukolíček

Tesco Stores ČR

Ladislav Kříž

ČEZ

Aleš Ondrůj

Student Agency

Patricie Šedivá

Coca-Cola HBC (dříve Alza)

PR tým roku

Česká spořitelna

ČEZ

Deloitte

O2

Plzeňský Prazdroj

„Posláním ocenění je kultivovat profesi mluvčích, oceňovat ty nejlepší z oboru a přinášet tak inspiraci ostatním kolegům a nastupující generaci. Aktuálně je mediální komunikace velmi důležitým faktorem života společnosti a práce mluvčích se více než kdy jindy podílí na budování důvěry veřejnosti v činnost státní správy i postoje firem. Zejména v těžkých dobách je profesionální mluvčí a kvalitní PR tým neocenitelný,“ uvedl k soutěži Martin Opatrný, předseda sekce mluvčích PR klubu.

Finalisté byli odborníky z řad PR a médií vybráni z celkem 102 nominací. Veřejný sektor obdržel 45 nominací, soukromý 41 a kategorie PR tým 16. Nyní finalisty čeká hodnocení odborné poroty složené ze dvou desítek expertů na oblast PR, včetně loňských vítězů a zkušených novinářů. Porota má i letos k dispozici mediální analýzu finalistů a jejich značek od společnosti Monitora, která ukazuje výsledky konkrétního mluvčího i firmy v delším sledovaném období. 

V loňském roce se Nejlepším mluvčím veřejného sektoru stal Martin Kavka, mluvčí pražských hasičů. Ocenění za Nejlepšího mluvčího soukromého sektoru si odnesl Václav Bálek z pojišťovny Allianz. Titul PR tým roku putoval do společnosti Letiště Praha.

Mluvčími roku jsou Bálek a Kavka, PR Týmem Letiště Praha

čtvrtek 17. října 2019

-stk-