Na šestý pokus to vyšlo. Johnson v Kolíně nad Rýnem vyřadil nasazeného Čiliče

20. 10. 2020, 10:31
Aktuality 2
ATP KOLÍN NAD RÝNEM - Steve Johnson v prvním kole na halovém podniku v Kolíně nad Rýnem porazil nasazeného Chorvata Marina Čiliče a na šestý pokus grandslamového šampiona dokázal porazit. Ve druhém kole se americký tenista střetne s vítězem duelu Alejandro Davidovich Fokina - Damir Džumhur.
Profily hráčů
Steve Johnson (© AFP)

V Kolíně nad Rýnem včera odstartovala hlavní soutěž druhého halového podniku v řadě a Steve Johnson se stejně jako před týdnem dostal do druhého kola po skalpu nasazeného favorita. Po Filipovi Krajinovičovi si po setech 7-6(3) 6-4 vyšlápl na vítěze US Open 2014 Marina Čiliče a na šestý pokus na něj našel recept.

Proti bývalé světové trojce odvrátil všechny tři brejkboly, sám si jich vypracoval devět, jeden využil a i díky 11 esům po dvou hodinách slavil postup. O první čtvrtfinále na ATP od února si 30letý Američan zahraje s Alejandrem Davidovichem Fokinou, nebo kvalifikantem Damirem Džumhurem.

Adrian Mannarino porazil dvakrát 6-2 Australana Alexeje Popyrina a přerušil sérii dvanácti prohraných setů. Ve druhém kole 32letý Francouz narazí na Srba Miomira Kecmanoviče. Kyle Edmund naopak svou sérii proher protáhl. Britský tenista schytal výprask 4-6 0-6 od Jošihita Nišioky, zaznamenal čtvrtou porážku v řadě a po koronavirové pauze prohrál už pátý ze šesti zápasů.

Egor Gerasimov navázal na úspěšně absolvovanou kvalifikaci, když v prvním kole deklasoval 6-1 6-0 domácího osmifinalistu letošního French Open Daniela Altmaiera. Ve druhém kole běloruský tenista vyzve finalistu z minulého týdne Kanaďana Felixe Augera-Aliassimeho.

První ze dvou akcí ovládl Alexander Zverev a získal první letošní titul. Nasazenou jedničkou je domácí hvězda i v tomto týdnu a v úvodním zápase narazí na lepšího ze souboje Fernando Verdasco - John Millman.

• ATP 250 KOLÍN NAD RÝNEM •
Německo, tv. povrch / hala, 271.345 eur
pondělní výsledky (19. 10. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Johnson (USA) - Čilič (9-Chorv.) 7-6(3) 6-4
Mannarino (8-Fr.) - Popyrin (Austr.) 6-2 6-2
Simon (Fr.) - Thompson (Austr.) 6-3 7-5
Kecmanovič (Srb.) - Nagal (Indie) 4-6 7-6(4) 6-1
Nišioka (Jap.) - Edmund (Brit.) 6-4 6-0
Gerasimov (Běl.) - Altmaier (Něm.) 6-1 6-0


Hlavní soutěž se rozehrála také v Antverpách. Frances Tiafoe do ní vstoupil výhrou 6-3 7-6(6) nad šestým nasazeným Srbem Dušanem Lajovičem. O obhájení loňského čtvrtfinále se 22letý Američan utká s Britem Danielem Evansem, nebo italským kvalifikantem Salvatorem Carusem.

Feliciano López po vítězství 6-3 6-2 nad Tommym Paulem přerušil sérii tří porážek a třetím rokem po sobě v belgické hale postoupil do druhého kola. O první čtvrtfinále bude bojovat s Richardem Gasquetem, nebo Alexem de Minaurem, respektive finalistou, či vítězem poslední Ultimate Tennis Showdown.

Role nasazené jednička připadla domácímu Davidovi Goffinovi, kterého ve druhém vyzve kvalifikant Marcos Giron, nebo divoká karta Luca Nardi. Mezi nejvýše nasazenými dále figurují Pablo Carreño, Karen Chačanov a Grigor Dimitrov.

• ATP 250 ANTVERPY •
Belgie, tv. povrch / hala, 472.590 eur
pondělní výsledky (19. 10. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Tiafoe (USA) - Lajovič (6-Srb.) 6-3 7-6(6)
F. López (Šp.) - Paul (USA) 6-3 6-2
Humbert (Fr.) - Coppejans (Belg.) 6-4 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Čilič smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ta generační výměna je v plném proudu, za chvíli to spadne i na BIG3.

Isner, Čilič, Wawrinka, Anderson, Nishikori, všichni výkonnosti spadli o desítky procent a nahoru už nepůjdou.

Naopak do popředí skáčou borci jako Sinner, Fokina, Kecmanovič, Opelka, to bude taková náhrada za ty borce od TOP5 do konce TOP20
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist