Hlavní obsah

Násilí rozhodně nepodporuju, hájí se po demonstraci Miloš Knor

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řečníkem na nedělní demonstraci na Staroměstském náměstí v Praze byl i komik a herec Miloš Knor. V rozhovoru pro deník Právo uvedl, že předem netušil, že se bude jednat o demonstraci sportovních fanoušků. Násilné chování některých z nich po ukončení demonstrace odsoudil.

Průběh demonstrace na Staroměstském náměstíVideo: Novinky.cz/ČTK

 
Článek

Proč vás pořadatelé na demonstraci sportovních fanoušků pozvali?

Nevěděl jsem, že je to demonstrace sportovních fanoušků. Napsali mi organizátoři ze spolku Hnutí občanské nespokojenosti a pozvali mě. Měla to být jejich demonstrace. Že se k ní přilepili i někteří agresivní sportovní fanoušci, to jsem se dozvěděl až cestou na ni.

Že jde o demonstraci sportovních fanoušků, bylo v médiích avizováno již v pátek.

Média to asi avizovala, ale já trvám na tom, že organizátorem demonstrace bylo Hnutí občanské nespokojenosti a o demonstraci sportovních fanoušků nepadlo ani slovo. Že se k tomu pak někteří připojili, je pravda.

Cítil jste při svém vystoupení mezi účastníky demonstrace napětí?

Vůbec ne.

Protiroušková demonstrace: 144 zadržených, 20 zraněných policistů

Krimi

Pojal jste ho trochu jako stand up comedy.

My Milošové takhle vystupujeme. Říkáme tomu bonmoty.

Kde jste byl, když došlo ke střetům některých demonstrantů s policií?

Zklamu vás. Seděl jsem v autě a jel domů. Překvapilo mě ale, že jsem se k vozu nedostal Pařížskou ulicí, kterou jsem přišel.

Když jsem se ocitl u obrněného transportéru, síťovaného plotu a řady policistů, kteří mě poslali zpátky, říkal jsem si, že tam po demonstraci asi bude pěkný mumraj. Správně jsem vycítil, že je nejvyšší čas zmizet.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Miloš Knor, jeden z řečníků na demonstraci.

Co si o událostech na Staroměstském náměstí myslíte?

Mám na to jednoznačný názor. Násilí rozhodně nepodporuju a jsem proti tomu, aby se kdokoli a kdykoli takhle choval.

Staroměstské náměstí se po demonstraci změnilo v bojiště. Policie nasadila vodní dělo

Stalo se

Pikantní je, že jsem při svém vystoupení fanouškům říkal, že jsou slušní lidé. Kdyby někdo udělal sestřih ze střetů a přidal k němu má slova, bylo by to asi vtipné. V momentě, kdy jsem byl na pódiu, jsem ale na demonstrantech viděl, že jim má slova lichotí. Jak byli v tu dobu ještě klidní, tak se zklidnili ještě víc. Nelituju, že jsem jim to řekl.

Reklama

Výběr článků

Načítám