MUTEO – Dveře na míru architektům




Trendy dnes velí, aby byly dveře zarovnány se stěnou. Zárubně musí být minimalistické nebo ještě lépe zcela skryté pod fasádou. Tento požadavek zdánlivě zvládnou splnit jakékoli dveře. To ano, ale jen z jedné strany, z té lícové. Běžné dveře jsou totiž obvykle čtyři centimetry široká deska s klikou. Stěny jsou ale většinou širší. S běžnými dveřmi tak dokonalý designový dojem docílíte jen z jedné strany.

Co ale náročný klient, který takový kompromis dělat nechce? Pro právě takového klienta jsou určeny dveře MUTEO z edice SAPELI Unlimited, které navrhl špičkový český průmyslový designér Petr Novague a získal za ně celou řadu prestižních ocenění včetně toho nejhodnotnějšího Red Dot. Jeho dveře MUTEO totiž nejsou jen obyčejnou deskou. Mají unikátní profil ve tvaru písmene Z a dokážou tak navazovat na stěny v obou místnostech současně, a to jak v tvarové linii, tak třeba materiálově.

„Dveře MUTEO nejsou jen deska s klikou. Jsou spíše socha, zasahují do prostoru. Kliku navíc vůbec nemají. Klika a dveře zde splývají v jedno,“ říká o svém díle designér Novague. Dveře podle něho naplňují základní funkci, tedy že oddělují dva prostory od sebe, současně ale nabízejí architektům nekonečné možnosti k vyjádření jejich záměrů. Fakt, že dveře nemají kliku, je také dán snahou o dnes tolik módní minimalismus. „Zákazník je někdo, kdo nesnáší zbytečnosti, a kdo má rád logiku v interiéru. A to dveře MUTEO nabízejí, jejich design dává architektům nové možnosti,“ dodal Novague. Na míru požadavků architektů připravilo SAPELI speciální showroom v pražském Karlíně v budově Buterfly. Zde mohou architekti se svými klienty v pohodlném prostředí pracovat a vybírat z množství detailů a dekorů celé nabídky SAPELI Unlimited.

Více na www.sapeli-unlimited.com

Foto: Archiv

Napsat komentář

17 − 9 =




Koupit předplatné ?>