Hlavní obsah

Závěrečný díl rallyeového MČR by se v Klatovech měl uskutečnit

Závěrečný díl mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, Rallye Klatovy, by se na začátku listopadu přece jen měl uskutečnit. Pořadatelé po zpřísnění protiepidemiologických opatření zvažovali, že rallye zruší, nyní se ale rozhodli, že budou pokračovat v přípravách a chtějí závod uspořádat.

Foto: skoda-auto.com

Ilustrační foto.

Článek

"Vedli jsme mezi sebou dlouhé diskuse a probrali při nich snad všechna pro a proti, nakonec jsme demokraticky odhlasovali, že přípravy na Rallye Klatovy budou nadále pokračovat," uvedl předseda organizačního výboru soutěže Jan Petrů v tiskové zprávě.

Závod se uskuteční 6. a 7. listopadu za dodržení všech platných vládních omezení. "Již v tuto chvíli je například jisté, že servisní zázemí přesuneme z obydlené oblasti v Rozvojové zóně Janovice nad Úhlavou do méně frekventované lokality v těsné blízkosti Klatov," řekl Petrů. Diváci nebudou mít přístup k rychlostním zkouškám ani do servisní zóny. Upravena bude i trať, z programu vypadne populární Klatovský okruh, na kterém se vždy scházel velký počet motoristických fanoušků.

Rozhodnutí organizačního výboru ale musí ještě potvrdit příslušné úřady. "V tuto chvíli čekáme na vyjádření ministerstva zdravotnictví a krajské hygienické stanice, kterým jsme všechny podklady předali, a budeme věřit, že svá stanoviska vydají v nejbližších dnech," dodal Petrů.

Tradiční soutěž na jihu Čech se původně měla konat v květnu, kvůli pandemii koronaviru ale byla přeložena na listopad a původní Rallye Šumava Klatovy byla nahrazena Rallye Klatovy.

Reklama

Související témata: