Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Koronavirus kosí už i městskou policii. V Praze je 26 nakažených příslušníků, 108 v karanténě

Aktualizováno -
20. října 2020
12:46
Autor: ČTK - 
13. října 2020
14:54

Pražská městská policie (MPP) ke 20. říjnu eviduje 26 zaměstnanců nakažených nemocí covid-19, z nichž desítka je samotných strážníků. V karanténě je navíc více než stovka zaměstnanců. Městskou policii zřizuje hlavní město a má přes 2 000 zaměstnanců. Praha je pandemií nejpostiženějším regionem.

„MPP má celkem 26 pozitivních zaměstnanců a 108 zaměstnanců v karanténě, převážně té preventivní, kterou nařizujeme v rámci vlastních ochranných opatření. V přepočtu na celkový počet zaměstnanců jsme na tom v rámci bezpečnostních složek, co mám poslední informace, dobře,“ řekl ředitel městské policie Eduard Šuster.

Méně než na jaře

Současné počty nakažených a zaměstnanců v karanténě byly v létě a na podzim podle Šustera nižší, než tomu bylo při jarní vlně pandemie. „Již od konce srpna jsme, bez ohledu na ujišťování kohokoliv, přijali celou řadu poměrně tvrdých vnitřních opatření, která byla mnohem přísnější než ta, která byla stanovena v jednotlivých mimořádných krizových opatřeních a nařízeních,“ řekl Šuster.

Z celkového počtu nakažených tvoří většinu samotní strážníci, kterých je celkem 18. Zbytek pozitivně testovaných tvoří ostatní zaměstnanci. „Počty rostou současně s tím, jak prochází vir celou společností. Zaměstnanci se nemusí nakazit v práci, ale třeba při nákupu,” řekl Šuster.

Všichni zaměstnanci jsou vybaveni ochrannými pomůckami. Strážníci mají respirátory FFP2 a FFP3, ochranné brýle, rukavice a osobní dezinfekce. Ostatní mají roušky. Všechna pracoviště jsou také vybavena dezinfekcemi a některá ochrannými plexiskly. Dezinfikovány jsou služební vozidla, služebny i uniformy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa