Zuřící pandemie ochromila životy snad všech občanů České republiky - ať už těch, co se s nemocí sami potýkají, anebo těch, kteří se nyní musí obávat o své živobytí, jelikož se restrikce a nařízení vlády nějak dotkly jejich zaměstnání. Vzhledem k tomu, že je druhá vlna nemoci mnohem silnější, přibylo nakažených i mezi slavnými. Naposledy se k nákaze přiznala takzvaná „misska z děcáku“ Veronika Kašáková (30), hvězda seriálu Slunečná Eva Burešová (27) či herec a zpěvák David Gránský (28), jenž aktuálně září v Sestřičkách Modrý kód. Jak se nyní ukazuje, řady známých osobností, které bojovaly či bojují s onemocněním covid-19, se opět rozšířily.

Nemocí si prošla například DJka Andrea Pomeje (32) a její životní partner, urostlý klempíř Petr Plaček (39). Průběh choroby však u nich měl velice klidný průběh - a to i když Plaček, jenž si nechává říkat Pedritko, patří do rizikové skupiny lidí. „Péťa je silný astmatik, odmalička má strašné problémy s dýcháním, ale neměl ani horečku. Jen si pár dní zakašlal, ztratil čich a chuť a byl unavený, to bylo všechno. Já měla dva dny horečku, kolem osmatřicítek, bolely mě klouby, proležela jsem to. U mě se to projevilo jako klasická chřipečka,“ řekla eXtra.cz vdova po herci a dabérovi Jiřím Pomeje (†54).

VIDEO: Rozverná Andrea Pomeje: Prozradila, kdy porodí druhé dítě.

Video
Video se připravuje ...

Rozverná Andrea Pomeje: Prozradila, kdy porodí druhé dítě. David Turek, Lukáš Červený

Koronavirus však prý nikterak svými slovy neznevažuje. „V žádném případě nechci jakkoli snižovat vážnost zdravotního stavu kohokoli, vím, že koronavirus může mít i těžký průběh. U nás naštěstí nebyl,“ zdůraznila sexy tmavovláska, která si společně se svým přítelem nemocí prošla již před dvěma měsíci - údajně jí onemocněli již v létě - a vyléčili se před narozeninami producenta Františka Janečka (76). Tam se Andrea ukázala s provokativní rouškou s nápisem „Největší virus je Babiš“. V té době ale byli podle svých vlastních slov již zdraví a nikoho zde svou přítomností neohrozili. Nemoci se rovněž vyhnula její malá dcera Anička (7).

S koronavirem aktuálně bojuje hvězda muzikálů Děti ráje, Voda (a krev) nad vodou či Dracula a také šéf pořadu Showtime na Primě, herec Tomáš Löbl (34), společně se svou manželkou. Jejich karanténa se již blíží ke konci. „Díky vitaminům, které už dlouhou dobu užíváme, byl náš průběh lehký. Zvýšená teplota, trochu kašel a já jsem přišel o čich i chuť. Což v mém průběhu nemoci bylo to nejprotivnější,“ řekl Löbl pro Super.cz a zároveň dodal, že díky tomu zhubl za týden tři kilogramy.

Nyní všechny nabádá, aby na sebe byli opatrní: „Určitě bych to nepodceňoval a dodržoval všechna nutná opatření. Na chvíli zahodit ego a nebrat to tak, že je to lehká chřipka. Znám i mladší, kteří skončili na měsíc v nemocnici a neměli předchozí vážné zdravotní komplikace,“ zmínil.

VIDEO: Jakub Smolík otevřeně: „Covid krize“ ho připravila o statisíce.

Video
Video se připravuje ...

Jakub Smolík otevřeně: „Covid krize“ ho připravila o statisíce. Kisa Císařová, Aleš Brunclík

Pozitivní je také modelka Tereza Kadeřábková (29), známější pod svým dívčím jménem Chlebovská, která se na konci července stala dvojnásobnou maminkou. Tehdy svému manželovi, známému fotbalistovi Pavlu Kadeřábkovi (28), porodila dcerku s neobvyklým jménem Elva. S nemocí se potýká už několikátý den, stejně jako její starší, již čtyřletá dcerka. „Po příjezdu z Čech zpátky do Německa jsme se s Emičkou dozvěděly, že jsme bohužel pozitivní. Manžel stále negativní a Elvinku jsme testovat nenechali (ani to po nás nevyžadovali). Jsme doma, maximálně na zahrádce, a léčíme se,“ napsala na sociální sítě kráska. Průběh onemocnění si však zatím nechává pro sebe…

Fotogalerie
31 fotografií