Kampaň FreeBritney: Známá zpěvačka týraná vlastním managementem

Kampaň FreeBritney: Známá zpěvačka týraná vlastním managementem
Od roku 2019 se na internetu setkáváme s konspiračními teoriemi ohledně Britney Spears, které se snaží vysvětlit její zvláštní chování na sociálních sítích. Odhalili fanoušci nekalé praktiky jejího teamu?

Celebrita zbavena svéprávnosti 

Po rozvodu v roce 2006 se zpěvačka potýkala se závislostí na alkoholu. V následujícím roce se rozhodla nastoupit do odvykací léčebny, kde ovšem nevydržela ani jeden celý den. Sama si oholila hlavu a nechala se potetovat. Vlasy i s nůžkami, kterými se stříhala, se následně objevily v internetové dražbě. O několik dní později se do léčebny vrátila a ihned ji znovu opustila. To vše pod drobnohledem papparazi, který ji zužoval celou kariéru. Teprve poté, co byly její dvě děti svěřeny do péče bývalého manžela, podstoupila úspěšně kompletní léčbu. Poté se ovšem objevila za volantem bez řidičského oprávnění, což bylo impulsem pro svěření dětí do plné péče exmanžela a Britney je směla navštěvovat pouze jednou týdně. 

V roce 2008 znovu nastoupila do psychiatrické léčebny, když držela své děti v domě a odmítala je předat otci, načež byla zbavena svéprávnosti a jejím opatrovníkem se stal otec Jamie Spears. Později však nastal zlom, zpěvačka se vrátila k prvnímu manželovi a začala se znovu naplno věnovat své kariéře. 

2019 a vznik hnutí #FreeBritney

V dubnu bylo oznámeno, že se zpěvačka kvůli psychické nestabilitě odebrala na terapii. Po odvysílání pořadu Britney’s Gram se ovšem objevila vlna nepokojů, když zde její bývalý právník uvedl, že byla do léčebny otcem umístěna proti své vůli, protože odmítla užívat léky. Tehdy se na sítích začala šířit výzva #FreeBritney, která požadovala navrácení svéprávnosti. Podpořilo ji také množství známých osobností, včetně Miley Cyrus. Sama Britney skrze svůj Instagram celou situaci uklidňovala, na druhou stranu její matka Lynne olajkovala několik příspěvků ohledně kampaně.

Reakcí ze strany okolí Britney bylo přenesení opatrovnictví z jejího otce na Jodi Montgomery, která ve zpěvaččiným týmu fungovala již léta. 

Karanténa a tajné prosby o pomoc

Klidné vody se znovu rozbouřily na jaře 2020. Fanoušci si tehdy všimli podtextu u jejích příspěvků na sociálních sítích. Věří, že například příspěvek, ve kterém Britney pózuje do tvaru písmene „T” je součástí kódované zprávy, ve které žádá veřejnost o pomoc. Tvrdí také, že na nových fotkách vypadá deprimovaně a popisky jasně naznačují, že žádá o pozornost. Mohou tyto skutečně znamenat, že bezmocná Britney, kterou její tým vykořisťuje, hledá spásu u svých fanoušků?