Olomouc: České respirátory pro školy

20.10.2020 20:33

Město se postará o ochranné pomůcky pro školy. Kvalitní české respirátory nakoupí učitelům i pracovníkům ve školách.

Olomouc: České respirátory pro školy
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Školy jsou sice v těchto dnech pro žáky uzavřené a výuka probíhá distanční formou, dříve či později se ale školáci do lavic rozhodně vrátí. Abychom ochránili učitele a spolu s nimi i všechny zaměstnance, na kterých další fungování našich škol v tomto náročném období stojí, rozhodli jsme se zajistit pro ně kvalitní české respirátory,“ objasnil rozhodnutí rady města primátor Mirek Žbánek.

„Budou to respirátory třídy FFP 2 a vybíráme jen ty od českých výrobců. Chceme tím podpořit tuzemské firmy, jejich zaměstnance a ve školách přispět k lepšímu pocitu bezpečí,“ uvedl náměstek primátora Martin Major.

Výběr dodavatele ochranných pomůcek pro školy zajistí odbor ochrany magistrátu. Nákup i distribuce školám by měla proběhnout co nejrychleji. „Předpokládáme, že na přelomu měsíců října a listopadu,“ doplnil náměstek Major, který má oblast ochrany obyvatel v kompetenci.

Olomoucké školy zabezpečuje město ochrannými prostředky od začátku pandemie.  „Před začátkem školního roku jsme školám rozvezli ve čtyřech vlnách zásobování celkem 25 tisíc respirátorů, 49 tisíc roušek, 300 párů rukavic, 1 tisíc ochranných štítů a téměř 4 tisíce litrů dezinfekce,“ připomněl vedoucí odboru ochrany magistrátu Jan Langr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…