Bojovník a smolař 1. etapy Vuelty: Quentin Jauregui vs. EF Pro Cycling

nabor

Bojovníkem první etapy Vuelty se stal Quentin Jauregui. Smolařem je pak tým EF Pro Cycling. Hned dva lídři americké stáje dnes skončili na zemi.

Bojovník etapy: Quentin Jauregui (AG2R La Mondiale)

Francouzský závodník se dostal do úniku společně s Rémim Cavagnou (Deceuninck-QuickStep), Jashou Sütterlinem (Team Sunweb), Timem Wellensem (Lotto Soudal) a Jetse Bolem (Burgos-BH). V závěru měl Jauregui nejvíce sil ze všech a ostatním se vzdálil. Zatímco zbytek původního úniku byl dojet, Francouz ještě několik kilometrů bojoval v osamocení. Nakonec byl pohlcen 25 kilometrů před cílem.

Smolař etapy: EF Pro Cycling

Americká stáj přijela na Vueltu hned s několika ambicemi na celkové pořadí. První z nich však hned v první polovině etapy skončila na zemi. Daniel Felipe Martínez chvílemi zvažoval, zda znovu na kolo nasedne či ne. Nakonec etapu dokončil.

Krátce před cílovým stoupáním spadl Michael Woods. Kanaďanův pád byl ještě tvrdší než ten Martínezův a stejně jako u Kolumbijce se zdálo, že odstoupí. Etapu sice dokončil, ale jeho ambice na celkové pořadí jsou pryč.

Vlajku týmu hájil Hugh Carthy, který si vedl až překvapivě dobře a etapu dokončil jen 4 sekundy za vítězným Primožem Rogličem.