InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Efektního nasvícení se náměstí TGM v Táboře nedočkalo

TÁBOR – Vybetonovaná plocha táborského náměstí TGM, která bývala oázou zeleně a květin, leží v žaludku nejen obyvatelům města, ale i radnici. Prostor před střední zemědělskou školou prošel celkovou rekonstrukcí za více než 20 milionů korun v roce 2014. Od té doby se město dohaduje s brněnskou firmou Blauwe Tulp, která zde instalovala v celé ploše zemní osvětlení. Zakázka přišla město na téměř 1,8 milionu a světla ani po šesti letech nejsou funkční.

 

V počátku radnice požadovala opravu ve dvouleté záruční lhůtě. Oprava se několikrát uskutečnila, ale osvětlení vždy po pár dnech zkolabovalo. V roce 2018 došla radnici trpělivost a město podalo na dodavatelskou firmu žalobu o navrácení plnění, tedy již proplacené částky.

„Téměř tři roky jen čekáme, kdy soud nařídí v této věci první jednání a dosud se tak nestalo. To skutečně neovlivníme," sdělila k současnému stavu Michaela Zadražilová, právnička městského úřadu. „Firma s námi přestala komunikovat a vše řeší přes svého právního zástupce," dodala. Soudní spor se může táhnout roky.

Firma Blauwe Tulp totiž tvrdí, že nefunkčnost osvětlení je způsobena zatékáním vody pod LED světla, což dílo poškozuje. Zatékání je prý velmi intenzivní, do nerezových profilů pro uložení světel stéká voda z okolních ploch. To, že nivelita a odvodnění plochy nejsou zřejmě kvalitní, tomu nasvědčuje vzhled náměstí po každém dešti. V létě to tu připomíná bazén a v zimě kluziště. Opakovaná výměna světel bez opravy osazovacích profilů tak podle brněnské
společnosti nemá smysl. Podle jejího vyjádření město opakovaně žádala o nápravu, ke které však nedošlo.

Otázkou je, jak celou věc posoudí na základě znaleckých posudků soud. Každopádně světla nesvítí a ještě dlouho svítit nebudou. „Nesmíme zasahovat do jednání soudu, takže než bude vynesen rozsudek, nelze ani najmout jinou firmu k opravě a zprovoznění osvětlení," uvedla Zadražilová.

 

Diskuse k článku - 19 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2 3  | Starší příspěvky »
  • H. B. 

    Reagovat

     

    Na náklady těch co to spáchali uvést pokud možno do původního stavu.

    Vloženo 22.10.2020 19:53:48

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Příroda zřejmě sama odstranila zdroj zbytečného světelného smogu. Kdyby se ji to povedlo i v Brane casu, aby mesto nevypadalo, jak poutova atrakce, nezlobil bych se.

    Vloženo 21.10.2020 22:00:44

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    fandím městu, ať spor vyhraje. ostuda firmy, že neumí uznat chybu a hlavně šíleně ostudný český soudní systém. nechápu, na co soud čeká? nebo je uplacen?

    Vloženo 21.10.2020 18:45:39

  • Vorlová M 

    Reagovat

     

    Souhlasím se všemi reakcemi. Já se na tu hrůzu můžu dívat z okna, ale nedívám... To fakt nejde. Ale nejde o to VIDĚT, ale ta úžasnost je SLYŠET!!! Protože byla karanténa, prázdniny a zase karanténa schází se tu ta pakáž, odpusťte mi ten výraz, na prkýnkách a jezdí a jezdí. To je rachot, nedovedete si to představit. Od rána do večera. Každý den. A nemáte úniku a nikomu to nevadí. Teda kromě nás, kdo to bydlíme... Asi si pořídím prak a skobičky ????????????????!!!

    Vloženo 21.10.2020 18:27:58

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      S těmi skateboardisty máte naprostou pravdu. A to ještě mají tu drzost, že přijedou až k vám ke kočárku s miminkem a klapnou hned vedle. Miminko se lekne, začne plakat ... a co můžete vy ? Nic, ...seřvat toho blba, vrazit mu facku ? Proč tam na to taky nedohlédne PČR, dle mého tam prostě skateboardisti nemají co dělat.

      Vloženo 21.10.2020 20:15:20

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Stačí tam rozsypat pár pytlíků syrový rejže a bude klid.
        Teda až na ten řev u odřenejch kolínek.

        Vloženo 21.10.2020 20:39:28

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Budova zemědělky je krásná stavba, to je bez diskusí. Líbí se mi záměr s houpacími sítěmi, knihovnou, fontanou. Avšak ten beton je moc, zajímalo by mě, kdo to projektoval.
    Víte, kroutili hlavou i úředníci na ŽP. Tak mi z toho vychází, dej blbci moc a vymysli blbost.
    Redakce by mohla zjistit víc,

    Vloženo 21.10.2020 16:50:22

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      No, nápad se sítěmi je jistě zajímavý, ale kdyby maminky, jejichž děti se v sítích různě povalují věděly, co se na nich v noci děje, asi by to místo obcházely v uctivé vzdálenosti.

      Vloženo 21.10.2020 20:42:00

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Určitě by se měla veřejnost dozvědět, v které hlavě se zrodil nápad zalít náměstí betonem a nepoužít dlažbu, která na rozdíl od betonu "dýchá". Jít v horkém letním dni okolo té rozpálené masy betonu je přímo utrpením.

      Vloženo 22.10.2020 08:49:24

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Připojuji se k tomu, aby byla zveřejněna tato informace !!! A kdo nese odpovědnost. I když všichni asi tušíme....

        Vloženo 22.10.2020 10:01:07

« Novější příspěvky 1 2 3  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace