Předseda teplického klubu vyzval výbor fotbalové asociace k rezignaci
Ilustrační foto
Teplice

Teplice – K pondělnímu projevu předsedy FAČR Martina Malíka ke kauze bývalého místopředsedy asociace Romana Berbra, se v úterý 20. října vyjádřil předseda představenstva Fotbalového klubu Teplice, Pavel Šedlbauer. Jak uvedl, zarazilo ho Malíkovo prohlášení, že vzniklou situaci dopustili všichni, kteří v českém fotbale působí. Někdo prý vlastní chybou, jiný z pohodlnosti nepálit si prsty, další z nedostatku vlastní síly.

„Tato pasáž mne a náš klub nesmírně uráží, protože jsme na tyto praktiky upozorňovali již velmi dlouhou dobu,“ zdůrazňuje Šedlbauer. Podle jeho slov vedení FAČR ale neprojevilo zájem cokoliv se situací dělat. „Naopak se před problémy dlouho strkala hlava do písku. Věřím, že v českém fotbale je více slušných lidí, které muselo toto vyjádření urazit. Proto věřím, že i tito slušní lidé se ozvou, protože za vzniklou situaci určitě nejsme vinni všichni!“

Pavel Šedlbauer odmítl rovněž Malíkovo tvrzení, že Berbrova manželka Dagmar Demková o ničem nevěděla. Malík své tvrzení obhajoval tím, že Demková tráví 70 procent svého času v zahraničí. „Otázkou první je, proč tedy člověk, který je 70 procent svého času v zahraničí, je předsedou Řídící komise pro Čechy,“ ptá se Šedlbauer. „Otázkou druhou, jak by bylo možné, že by o těchto aktivitách svého manžela nevěděla.“

Ve svém prohlášení vyzval předseda teplického klubu výkonný výbor FAČR k rezignaci na své funkce. „Každý člen Výkonného výboru by měl přijmout za tuto situaci osobní zodpovědnost. Je totiž naprosto nedůležité, zda jednotliví členové situaci pouze mlčky přihlíželi nebo se na ní někteří dokonce aktivně podíleli, popřípadě ji podporovali. Výsledkem by tak jako tak měla být rezignace,“ uzavírá Pavel Šedlbauer.

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace České republiky Roman Berbr se momentálně nachází ve vazební věznici. Je podezřelý z nekalých praktik. Například z ovlivňování výsledků zápasů nebo podplácení rozhodčích.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru