Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zvrat v případu zmizelé Jany Paurové? Policie má horkou stopu, tvrdí exkriminalista Doucha

Autor: VaB, miv, kon, jel - 
21. října 2020
05:40

Před sedmi lety zmizela ze Slavětína na Lounsku Jana Paurová (40), matka čtyř dětí. Policie ji znovu začala hledat. Už od neděle kopou technici společně s hasiči na poli u obce. Bývalý kriminalista Josef Doucha se domnívá, že policisté mohou hledat ženiny ostatky, a je si jist, že narazili na zásadní stopu.

Kriminalista prozradil, co podle něho znamená jednání policistů. Je přesvědčen, že našli novou stopu, některé důležité informace se prý často objeví až po letech pátrání. Co tedy policisté na skládce u Slavětína hledali?

Podle starosty Slavětína Jaroslava Jandla pracují policisté v bývalém kamenolomu, kde byla později skládka. „Vozil se tam bordel z celého okolí. Pak se to zavezlo zeminou,“ řekl Blesku.

Bagr během úterý vybral několik tun hlíny. Policisté se v ní chvíli hrabali, obrovské množství nechali dokonce odvézt. „Mohlo to být z toho důvodu, že si hlínu někde přesejí. Vzpomínám, že jsme takhle podobně hledali nábojnice,“ řekl Blesku bývalý kriminalista Josef Doucha.

Žena zatím nebyla prohlášena za mrtvou. Kriminalisté by tak mohli hledat například její ostatky. Podle Douchy každopádně narazili na stopu, kterou dříve neměli k dispozici. „Někdy se informace, která má reálný základ, objeví až po letech,“ přípouští Doucha. Každopádně však musí mít velkou váhu. „Podobné manévry jsou totiž organizačně i finančně náročné,“ vysvětluje Doucha.

Kutají po dvou měsících

Případu zmizení Paurové se od letoška věnuje speciální tým Tempus, který se zabývá starými případy. Už v srpnu „kutal“ v domě, kde žena žila. Podezřelým ze zmizení Paurové je i její manžel. „Někteří lidé na mě koukají jako na vraha. Ale tady nic nenašli,“ řekl muž, kterého po zmizení manželky soud potrestal podmínkou za její týrání. Po jejím zmizení se s ní nechal také rozvést.

BoziMilda ( 21. října 2020 20:08 )

A ty asi nevíš, že každej člověk je jinej. Jsou některý lidi co se kvůli příkoří nebrání, uzavřou se před světem do své ulity. Někteří se užírají pocitem křivdy, jiní si žijou svůj život a kašlou na okolí a je jim to jedno, jiní už nemají sílu a chuť bojovat. Navíc Paur je podle všeho sociopat (což neznamená, že to udělal), takže na něj nemůžeš vztahovat stejnej pohled jako na normální lidi, on smutnit nebude a smutek ostatních ho nezajímá. O chybějících důkazech mluví i nevinně odsouzení, pak se ukáže, že měli pravdu. Což nemusí být tento případ. Paur je možná vinný, možná nevinný, rozhodně to nezjistíš od stolu podle toho, co kde řek.

.tg.bb ( 21. října 2020 19:33 )

A ještě fyi dodávám:

- Kdo nemá čisté svědomí, mluví většinou o chybějících důkazech.

- Lidé s čistým svědomím se vztekají, nahlas protestují, nadávají, píší stížnosti všude možně, oslovují média, fyzicky se brání. Se smutkem vzpomínají na toho druhého. A když nesmutní oni (jako například v tomto případě, kdy existovaly manželské neshody a možná se (?) chystal rozvod), tak aspoň mluví o smutku ostatních (zde dětí).
To se nedá dost dobře ani naučit, ani sám sobě přikázat.

.tg.bb ( 21. října 2020 19:18 )

Ty asi nevíš, jak lidi mluví. Takhle totiž běžně mluví, i když ti to může připadat legrační. Je tam obsažena zkratka.
- Ale já jsem nikoho nezabil.
- Nikdy bych nikoho nezabil.
- I když bych občas rád, jako každý.
- Třeba bych občas rád zabil vlastní ženu, protože mi leze krkem.
- Ale vlastně bych ji nikdy nezabil.

Pindání do novin je podobné jako pindání u výslechu. Pochopíš z něj, jak lidi myslí, co mají podezřele nacvičeno do posledního detailu, na co si "vůbec nepamatují" a co řeknou jen tak mezi řečí. V podstatě platí, a to nikoliv jen pro pachatele tč, že mlčeti zlato.

BoziMilda ( 21. října 2020 16:17 )

Jenže on to řekl na otázku novinářů, co u něj doma policajti našli. A věta "Nikoho jsem nezabil a už vůbec ne svoji ženu" připomíná slavný výrok "Žádný eskort jsem neplatil a ta částka taky nesouhlasí. Jestli je vinný nebo nevinný musí zjistit policie a rozhodně se to nezjistí z toho, co pindá do novin.

sacred10 ( 21. října 2020 14:52 )

Dostal podmínku za týrání,to je tedy směšný trest! Ovšem až jí najdou,tak to schytá za vraždu,nenapadá mě nikdo jiný,kdo by jí mohl ublížit,když se ztratila dva dny před tím co měla vysvětlit na policii to týrání.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání