Sinner v Kolíně smetl Duckwortha, Verdasco prohrál s Millmanem

21. 10. 2020, 10:11
Aktuality 0
ATP KOLÍN NAD RÝNEM - Italský mladík Jannik Sinner po povedených turnajích na antuce potvrdil svou velmi dobrou formu i v hale v Kolíně, kde v prvním kole nedal šanci Jamesi Duckworthovi z Austrálie. Naopak v trápení pokračuje zkušený Španěl Fernando Verdasco, jenž nestačil na Johna Millmana.
Jannik Sinner

Jannik Sinner první dva zápasy po restartu sezony prohrál, po návratu na evropskou antuku ale ožil. Na Masters v Římě si vyšlápl na Stefanose Tsitsipase a zahrál si osmifinále, na Roland Garros se dokonce přes Davida Goffina či Alexandera Zvereva dostal do svého prvního čtvrtfinále na grandslamu, v němž podlehl Rafaelu Nadalovi.

A včera v hale v Antverpách zaznamenal svůj první vítězný soutěžní zápas na tvrdém povrchu od poloviny února. Devatenáctiletý Ital po suverénním výkonu smetl bez ztráty podání za 61 minut hry Australana Jamese Duckwortha.

"Nedělal jsem moc nevynucených chyb, docela dobře jsem podával. Se svým prvním zápasem jsem spokojený," komentoval Sinner, který měl jediné potíže ve druhém setu za stavu 2-2, kdy servis udržel až po odvrácení dvou brejkbolů a dvanáctiminutovém boji.

"Na kurtu jsem se cítil opravdu skvěle, dobře jsme se pohyboval. Ten game ve druhém setu byl jediný, kdy jsem se při servisu dostal pod tlak. Ale jinak to byl solidní výkon," pochvaloval si 46. hráč světa.




Ve druhém kole se Sinner utká v prvním vzájemném střetnutí s Pierrem-Huguesem Herbertem. Devětadvacetiletý Francouz, který minulý týden v Kolíně triumfoval ve čtyřhře s krajanem Nicolasem Mahutem, v prvním kole zdolal 6-3 3-6 6-3 Američana Tennyse Sandgrena.

Naopak se nedaří Fernandu Verdaskovi. Šestatřicetiletý Španěl v srpnu kvůli pozitivnímu testu na Covid-19 přišel o restart sezony ve Spojených státech amerických včetně US Open a o Roland Garros ho pak připravil další pozitivní test na koronavirus, i když kontrolní test na vlastní náklady měl negativní. 

A tak se představil zatím jen na třech turnajích a jedinou výhru si na nich připsal proti Andymu Murraymu, který navíc laboruje s bolestmi v oblasti kyčle a je bez formy. V Římě Verdasco utrpěl debakl s Damirem Džumhurem, minulý týden v Kolíně nepřekvapil proti Alexanderu Zverevovi a včera na stejném místě prohrál 4-6 2-6 s Australanem Johnem Millmanem.

• ATP 250 KOLÍN NAD RÝNEM II •
Německo, tv. povrch / hala, 325.610 eur
úterní výsledky (20. 10. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Sinner (It.) - Duckworth (Austr.) 6-1 6-2
Millman (Austr.) - Verdasco (Šp.) 6-4 6-2
Davidovich (Šp.) - Džumhur (Bosna) 6-2 6-3
Herbert (Fr.) - Sandgren (USA) 6-3 3-6 6-3
Otte (Něm.) - Novak (Rak.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist