fbpx

V koupelně vyžadujeme komfort, a tedy také teplo. Jak na to?0

Koupelna je místnost, kterou navštívíme několikrát denně. Je to také první místnost, kam se vydáme hned po ránu. Je to často i místo, kde rádi relaxujeme, třeba po náročném dni v práci. Zejména pokud zařizujete koupelnu novou nebo provádíte rekonstrukci, určitě přemýšlíte nad tím, jak si pobyt v koupelně zpříjemnit. V našem článku vám dáme některé tipy, na co byste určitě neměli zapomínat.

Teplo je základ

Pokud nám je v koupelně zima, jistě souhlasíte, že to není nic příjemného. Hlavně po ránu, když vylezeme z vyhřáté postele, může být chlad v koupelně nepříjemný. Proto je potřeba myslet na kvalitní topení do koupelny, a to ideálně takové, které bude odrážet naše současné potřeby. Vhodné je, aby takové topení bylo regulovatelné termostatem.

Možností je mnoho, někdo dává přednost podlahovému vytápění, někomu jinému naopak může vadit. Stále je velmi oblíbené klasické topné těleso v podobě obvyklého žebříku, které může být řešeno dvěma způsoby. Typicky je:

  • Elektrické
  • Napojeno na ústřední topení

V případě elektrického vytápění topnou tyčí, je těleso naplněno speciální kapalinou. Výhradně elektrická topná tělesa bývají naplněna z výroby. Univerzální řešení, které může být napojeno na elektřinu i teplovodní okruh, lze naplnit i běžnou vodou, ideálně ale destilovanou. Pro topný žebřík však existují speciální směsi. Ty mají menší tepelnou roztažnost než voda a nezpůsobují korozi, což je pro životnost topného tělesa zásadní.

Vždy teplá voda

Důležitá v koupelně není pouze tepelná pohoda v místnosti, ale také při mytí rukou nebo sprchování. Potřebujeme zkrátka teplou vodu. Tady svou službu odvede ohřívač vody, který může být buď zásobníkový nebo průtokový. Průtokové ohřívače zajistí teplou vodu okamžitě, ale bývají náročnější na odběr elektrické energie. Zásobníkové ohřívače předehřívají vodu dopředu, tudíž množství teplé vody je omezeno jejich kapacitou. Také jsou náročnější na prostor.

Autor: Komerční sdělení