Nadal letos ještě nekončí, připravuje se na Masters v Paříži. Tam bude naopak chybět Djokovič

21. 10. 2020, 09:48
Aktuality 74
Rafael Nadal po triumfu na French Open, kterým v počtu grandslamových trofejí vyrovnal rekordmana Rogera Federera, neměl jasno, zda letos ještě na některý z turnajů zavítá. Čtyřiatřicetiletý Španěl včera potěšil své fanoušky, když na sociálních sítích oznámil, že se připravuje na Masters v pařížské hale Bercy. Tam bude naopak chybět světová jednička a loňský vítěz Novak Djokovič.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

"Je tu halová část sezony... tahle fotka je z rána z mojí akademie ... a ano... připravuju se na Masters v Paříži," napsal Nadal na sociální sítě k fotografii z tréninku. Do Paříže se tak vrátí necelý měsíc po triumfu na grandslamovém French Open, v areálu Rolanda Garrose kraloval již potřinácté.

V pařížské hale Bercy ovšem nikdy trofej pro vítěze nepřebíral, jeho maximem je finále z roku 2007, kdy debutoval v hlavní soutěži. Tu si od té doby zahrál už jen šestkrát a vždy došel minimálně do čtvrtfinále, loni nenastoupil k semifinále proti Denisovi Shapovalovovi. Letošní ročník je na programu od 2. do 8. listopadu a pokud ho Nadal ovládne, pak v počtu trofejí z Masters (36) vyrovná rekordmana Novaka Djokoviče.

Djokovič loni v Bercy zvítězil, ale titul obhajovat nebude. "Tam bych nezískal žádné body do žebříčku. Pojedu do Vídně a do Londýna," řekl srbským novinářům tenista, jehož cílem je zakončit rok na prvním místě pořadí ATP.

Nevzrušuje ho ani Nadalova možnost vyrovnat jeho rekord 36 titulů z Masters. "To opravdu není moje priorita. Já bych se rád zapsal do historie jako tenista, který strávil nejvíce týdnů v čele žebříčku ATP," doplnil Djokovič, který ztrácí na vedoucího Federera 19 týdnů.

Nadal pravděpodobně po Paříži odehraje i Turnaj mistrů v londýnské O2 Areně. Pokud by na obou turnajích dosáhl triumfu (na Turnaji mistrů bez porážky), může na tenisovém trůnu vystřídat Djokoviče. To je však velmi nepravděpodobné, jelikož Nadal může v Paříži a Londýně dohromady získat maximálně 1 940 bodů a Djokovič má v tuto chvíli náskok 1 890 bodů.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

74
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nebude hrát Paříž

"I want to make history as the world No.1, who has spent the most weeks at the top of the ATP Tour, and I will do everything I can to make it happen." Novak Djokovic will skip Paris and play Vienna in order to focus on his quest to reach most weeks at no.1

Takže už víme, proč se Rafa přihlásil smile
Reagovat
smazaný uživatel
A zůstanou mu body za loňskou výhru.

Krásná vychcanost
Reagovat
tommr
nejsem zrovna obdivovatel Djokovice, ale tohle jeho rozhodnutí naprosto chápu. On přece nemůže za to, že ATP zavedlo tak nesmyslný pravidlo. Každej normální člověk na jeho místě by udělal totéž jako on ...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně - takže naprosto chápeš situaci Ashleigh Bartysmile
Reagovat
tommr
situaci Djokovice a Bartyový může srovnávat jen debílek jako jsi ty. Djokovic odehrál oba postkovidový GS a bude hrát až do konce sezóny. Rozhodně se na tenis nevykašlal jako Bartyová a nenechává se fotit jak místo hraní lemtá pivo ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Když tady píšeš dennodenně jedny z největších bludů, proč bych nemohl srovnávat.

Tommr, který se tady kdysi loučil s celým TP před nástupem do nemocnice, byl stejný nick jako ty? Ani se mi to nechce věřit.
Reagovat
tommr
srovnávat můžeš cokoli, ale pak se nediv, že tě někdo označí za osobu se sníženou inteligencí (debílka) ... smile
A o můj zdravotní stav se laskavě nestarej. Takový věci tahají do diskuzí na TP jen ti největší ubožáci ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Zkus se zamyslet, když se tak navážíš do Ash, že si dala v zemi, kde se daří mít covid pod kontrolou, na zápase, kam šla fandit, jedno pivo.
Novak se šel při Adria Tour společensky bavit, že?

Zajímavé, že někdo v internetové diskuzi hrdinně oznamuje svůj nástup do nemocnice, a pokud mu jiný napíše, že by od takového člověka očekával, že bude mít pochopení pro současné dění v nemocnici, tak je ubožák.
Reagovat
tommr
ty si na mě vedeš nějakou složku s kompromitujícíma materiálama, že víš přesně co jsem kdy řek? V tom případě jsi ještě větší ubožák než jsem si myslel ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Jakou složku? Co meleš?
To jak se opakovaně navážíš do Ash si pamatuju.
Ubožák jsi ty, přiznal ses, že produkuješ nesmysly, které si ani nepamatuješ.
Takže obdoba Prymuly nebo Babiše - taky plácají pátý přes devátý.
Reagovat
FulnekUltras
Forehandovi to tady jednou ujelo - ale ty jsi hovado opakovaně potvrzené. smile
Reagovat
turista
Jaká vychcanost? Když může získat navíc 500 bodů tak by byl blázen kdyby do toho nešel.
Reagovat
smazaný uživatel
No skôr vieme, prečo hrá Nole Viedeň :)

Istí si svoj 52 týždňový cyklus. Ak vyhrá Viedeň, získa v podstate 1500b, ktoré ho môžu v januári hriať pri srdci, ked nevyhrá Austráliu. Padlo mu vhod aj to, že sa nehral Madrid, kde obhajoval a hral sa len Rím, kde naopak obhajoval Nadal. K tomu všetkému pridal Cinncinnati a W. kde obhajoval sa opäť nehral.

Presné čísla nepoznám, ale hrubý odhad hovorí, že do W. by mal byť Djokovič bezpečne prvý, jedine, že by Nadal vyhral TM aj Aussie open, vtedy by to zrejme Nadal Nolemu prekazil niekedy v čase, kedy by sa dotiahol na Federa.
Reagovat
turista
Je pravděpodobné, že se Djokovič dostane někam na 325 týdnů.
Reagovat
Mayo
Celkovo da 400+
Reagovat
turista
To nevím zda je to reálné.
Reagovat
Mayo
V prípade Novaka Djokoviča áno. Jeho rýchlosť je stále rovnaká.
Reagovat
Amputace
Lol. Než příště napíšeš nějakou podobnou pi.čovinu, tak si alespoň ověř časovou posloupnost toho, kdy přišel Nadal s informací, že v Bercy bude startovat, a kdy Djokovič s tím, že tam startovat nebude.
Reagovat
Alien
Tak to je paráda! Supr!
Reagovat
smazaný uživatel
Mě by fakt zajímalo, jak ATP hodnotí výkony hráčů v zápase a kdy zhodnotí, že zápas hráč vypustil, nebo ne.

Já koukám na ten turnaj v Kolíně a Mannarino hrál první zápas s Popyrinem,jehož zájem vůbec hrát se blížil bodu 0.

Dneska hraje s Kecmanovičem, který se na returnu ani nehýbe, prostě pustí každý servis. smile

Neříkejte mi, že za tohle někdo dostane prize money.
Reagovat
smazaný uživatel
Vcera sme sa o tom bavili.

Nie je to profesionálne, ale bohuzial hierarchia turnajov zohráva rolu..

Ale je to smutne, ked v sezóne 2020 si niekto nevázi sportovu akciu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jo, ale borci typu Popyrin, Kecmanovič, to není TOP10, oni by právě měli hrát tak, aby se někam posunuli, jsou mladí.

Jediný kdo se snaží je Fokina, Zverev, tam to vidíš, ale jinak je to fakt k blití.

Mě spíše překvapuje, že za tohle dostanou peníze, však to ku-rva vidí úplně každý, že to jebou.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak Fokina má krásný tenis, pestrý, dá se na to dívat.
Reagovat
Cico93
Keď som ešte stavkoval, tak to vedelo človeka naštvať kde čo, teraz popravde by som si taký zápas už nezapol...
Reagovat
woody
teda neztratí body za masters v Paříži?
Reagovat
Patik
Nie..z tohtoročného rebríčka je jeden veľký šuvix..hráči nemusia obhajovať..môžu len získať ak si pridajú turnaje navyše..
Reagovat
George_Renel
Je to vážně na palici. Neříkám, těm co se neúčastní turnajů dejme tomu neodečítat, ovšem ti co na turnaj přijedou by za něj neměli mít body dvakrát. Minulé by se měly automaticky odečíst.
Reagovat
Patik
Súhlasím s tebou..je to postavené na hlavu..
Reagovat
smazaný uživatel
Celá sezóna je na hlavu. Já sázím tenis prakticky denně a takové vyjebávky nepamatuju za X let.

Absolutně netipovatelné, můžu být rád, že jsem pár % v plusu, protože to je jinak tragédie.
Reagovat
Patik
Nič iné sa asi ani nedalo čakať..deje sa toho naozaj veľa vo svete čo ovplyvňuje hráčov ich formu prípravu súkromie všetko..je to celé netipovatelné..možno jedine live stávky..
Reagovat
JCFerrero
Na hlavu ako ty.
Reagovat
Marduch
Žádné body dvakrát se nedavaji.
Počítaji se jen body z lepšího výsledku 2019 vs. 2020. Např. Rafovi žádné body za letošní RG nepribyly a stejně tak mu zůstalo 2000 bodů za USO, I kdyz se ho letos nezúčastnil.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako to fungeje do kontextu Race, ktora rozhoduje koncorocnej jednotke?..

Za Pariz by mal dostat logicky 0, ci?
Reagovat
Marduch
Hm, aha, tvl.. tak jsem projel pár webu se žebříčky a možná to i vypadá, jako by se race pro letosni year-end-no1 vubec nepocitalo..
Reagovat
smazaný uživatel
Year N.1 nebude

Jenom weeks
Reagovat
smazaný uživatel
Ndpč, tak veľa kriku pre nič.

Asi je to správne riešenie v čase COVIDU nepočítať RACE a koncoročnú jednotku, ale je to v pomere správnosti asi 51:49..Je to ošemetné. Správne je to preto, že eliminovali motiváciu hráčov v čase COVIDU riskovať svoje zdravie, nespravodlivé je to preto, že táto pocta nebude udelená pre hráča, ktorý v roku 2020 proste uhrá najviac bodov.

V kúte sa smeje Roger Federer, pretože je vonkoncom jasné, že rok 2020 by na prvom mieste skončil Nadal alebo Djokovic, a tým pádom stoja opäť bok po boku 5-5-5.

Osobne si ale myslím, že najlepším hráčom 2021 bude Nadal alebo Djokovič a ten únik je neodvratný.
Reagovat
Patik
Djokovič sa odhlási z Paríž Masters..následne pribudne fotka Nadala ako začal trénovať..so slovami its indoor season time..to je odhodlanie..ešte pred týždńom nevedel či má zbytok sezóny zmysel..
Reagovat
Amputace
Je to bohužel úplně naopak. Rafovi visí info o účasti v Bercy na FB už dva dny. Vychcaný je v tomto případě Djokovič.
Reagovat
turista
To není vychcanost ale logika věci.
Reagovat
peek
Tak to je nenadálé, Nadale,
halekat v hale nadále...
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě dobře, že hraje. Nevidím důvod ukončovat sezónu, když může zabojovat o TM. Může se stát cokoliv a ten titul se počítá.

Jedničku udělá už velmi těžko, to by se musel stát zázrak. Předpokládám, že Paříž je jenom halová příprava na TM. Loni mohl jít do SF, smolně vypadl ve skupině.

Klidně může letos TM konečně vyhrát, je jeden z favoritů, ale s tou bandou Thiem,Zverev, Tsitsipas, Medvedev, Rublev to bude hardcore i pro Djokoviče.
Reagovat
JCFerrero
Suhlas
Reagovat
Patik
Smolne vypadol v skupine ? Smolne ? veď ledva uhral zápas..
Reagovat
smazaný uživatel
Nepostupit s dvoma vyhrami a prehrat na gemy, ci sety je holt smola, ty trumpeta.
Reagovat
smazaný uživatel
Měl dvě výhry, projel to na gamy.

Ale je fakt, že s tím Medveděvem to byla demence, to vypadalo, že si Rusák vsadil. smile
Reagovat
Patik
Nechcem ho hejtovať ..vážne nechcem ale..tie jeho zápasy..so Zverevom uhral 6 gemov..s Tsitsipasom rozhodla možno jedna lopta po troch hodinách..a Danil vyhrával 5-1 a mal matchpoint a zložil sa..ak to chcete nazvať že mal Rafa smolu..budiž možno..no premňa možno smola v obrovskom šťastíčku..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak smůla je v tom, že nepostoupil na gamy. Štěstí měl s Medveděvem, ten to prosral, Tsitsipas to nedal v hlavě.

Nicméně letos jsou ti mladí zase lepší, já si myslím, že TM nevyhraje ani Djokovič, ani Nadal.
Reagovat
Patik
Paríž Masters napovie..Medvedev mi príde trošku mimo..Tsitsipas mal zdravotné problémy ktovie či sa mu to neozve na turnaji inak produkuje skvelý tenis..Thiem odkedy vyhral US Open má myslím že splnené na túto sezónu motivácia slabá..Zverev je otázny taktiež jeho výkony sú nestabilné..raz nič raz vyhrá turnaj...ale hrá sa v halách ..nebude taká zima hardy im sedia všetkým..možno sa všetci opäť skonsolidujú a bude to skvelý turnaj na úrovni..
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev vyhraje ten Kolín podruhé smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsipas nemal za cely zapas ani jeden breakball...

To ozaj nie je zapas, ktory by sa definoval tym, ze to nedal v hlave :)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, to bylo přehnané, ale chyboval za stavu 5:5 30:30. Může mu to být jedno, stejně vyhrál titul.
Reagovat
Mayo
Podľa mna odohrá pár zápasov (ak prežije) a odstúpi.
Reagovat
turista
Pokud má Djokovič náskok 1860 bodů na Nadala tak by musel ve Vídni skončit v 1.kole a v Londýně prohrát všechny zápasy a současně by musel Nadal vyhrát úplně všechno aby se stal jedničkou místo Djokera. Je prakticky vyloučené, že by Novak potřebné body jistící pozici světové jedničky neudělal.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak vidím Zvereva, Rubleva a Tsitsipase, tak si myslím, že vyhraje v Londýně piču jak Nadal, tak Djokovič smile
Reagovat
Mayo
Neviem či je to šťastne rozhodnutie ale tak asi on vie. Každopádne si aspoň pozriem ešte tenis tento rok smile
Reagovat
gigin
Paříž je jeho obývák, není se čeho obávat. Je to všestranný, komplexní hráč. Goat pičo.
Reagovat
smazaný uživatel
Zrejme chce zabojovat o koncoročnu jednodku, kde je historicky druhy, za Samprasom.

Ale na to mal mysliet, ked necestoval do USA, tam sa vzdal boja o 3.000b.

Tym pádom to je nereálne, málo turnajov Rafa.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Spíš může zamezit tomu, aby ho přeskočil Dom, teda jestli to je bodově do konce roku reálné. Vídeň, Bercy a TM, kdyžtak mě někdo opravte.
Reagovat
smazaný uživatel
Neni to reálne.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ok
Reagovat
Grape
Ohledně té jedničky na konci roku - nejsou náhodou v tomto Rafa, Roger i Novak úplně nastejno?
Reagovat
woody
yes
Reagovat
Mayo
A to je na tom neuveriteľne smile
Reagovat
ttopi
Jsou, ale tyhle skutečnosti Forehand schválně nezmiňuje. Každopádně to asi dopadne tak, že na konci roku Djokovič dožene Samprase s 6 endyear jedničkami, za nimi pak bude Federer s 5 smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Není covid season 2020 jen za půlkusmile?
Reagovat
smazaný uživatel
Na 2. mieste sa nachádza Nadal, Djokovic a Federer.

Takze výrok, ze Nadal je historicky druhý je úplne korektný.
Reagovat
Grape
Jestli je druhý Rafa a nebo jsou druzí Rafa a další dva, vyzní o dost jinak (zvlášť když jde o jeho dva hlavní konkurenty) a nepochybuji že sis toho byl vědom, když jsi to psal. Ale není to nic podstatného, hádat se kvůli tomu s tebou nebudu.
Reagovat
ttopi
Presne na to jsem narazel...
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapci obaja.

Ja tu nie som od toho, aby som zvyraznoval Federove uspechy, to ste isto postrehli.

A tak clovek, tomu sa nedalo vonkoncom odolat, podať to tak, ako to slina na jazyk priniesla :)
Reagovat
smazaný uživatel
A vtip je v tom, ze je to úplne pravdivá informácia..

Treba sa nad tym akurat pousmiat.
Reagovat
Marduch
Kamo Rafa se žádných 3000 bodů skrz neucast v USA nevzdal, i kdyby vyhrál USO, nepribyde mu ani bod. Proto bylo dlouho dopředu celkem jasne, že tam letos nepojede.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ved sa bavime o Race.

Ci Race sa tento rok nepocita?...

Tym padom chcu ako vyhodnocovat koncorocnu jednotku?..
Reagovat
woody
Budou turnaje s Nadalem zajímavější. V hale budou ostatní soupeři nebezpečnější. V Bercy to často bývá pomalé, jaký bude povrch na turnaj mistrů jsem zvědavý.
Reagovat
turista
Bude to aspoň zajímavé když bude Rafa hrát. Ale Novak ho předpokládám na pozici světové jedničky nepustí. Má v úmyslu se dostat na 300 týdnů a víc.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist