Golden Trail Championship je za dveřmi

Golden Trail Championship je za dveřmi

Jen pár dnů nás dělí od začátku lehce pozměněné Golden Trail Series. Letos se díky okolnostem nemohla série uskutečnit v klasickém formátu a tak budeme na Azorských ostrovech svědky koncentrovaného skyrunningu s těmi nejlepšími světovými běžci.

Už 28. 10. odstartuje úvodní blok etap. Za uskutečnění vděčíme především organizátorům Azores Trail Run, kteří spojili síly s firmou Salomon a pořádají tak nevšední etapovou bitvu. Organizátoři zastávají, že je důležité naučit se žít i v této nelehké době, nejen schovat se a přestat dělat, co máme rádi.

V průběhu roku se rozdalo více než 110 „Golden tickets“ za úspěchy ve vybraných závodech a tzv. „Golden Pass“ za vítězství v minulém roce. Zhruba 80 závodníků z řad elity a 166 vylosovaných běžců přislíbilo účast. Samozřejmě je kladen obrovský důraz na hygienická opatření a každý běžec se musí před odletem podrobit testu na Covid-19.

Na závodníky během 4 dnů čeká zhruba 68 km a něco přes 6000 m převýšení. Navíc je tento etapový závod obohacen o dílčí soutěže, podobně, jako je tomu na Tour de France. Kromě celkového pořadí (žluté číslo) se bude také hodnotit kategorie nejlepšího vrchaře (červené číslo), běžce s nejrychlejšími seběhy (modré číslo) a nejlepšího sprintera (zelené číslo).

 Na běžce tedy čeká velmi intenzivní prodloužený víkend a určitě si na trati nic nedarují.

Na koho se tedy můžeme těšit?   

V mužském startovním poli uvidíme, jak se o přední příčky poperou Davide Magnini, který loni skončil 2. v celkovém pořadí nebo Stian Angermund, který skončil jen o jednu příčku za Davidem. Dále třeba Francesco Puppi, Jan Margarit, Oriol Cardona, Bartlomiej Przedwojewski nebo slavný Remi Bonnet.

V ženském poli se můžeme těšit na Maude Mathys, která svou formu ukázala na Sierre-Zinal. Ruth Croft, první ženu Mont Blanc Marathon. Dále třeba Elisa Desco, Holly Page, Gisela Carrion nebo Fanny Borgstrom. 

Z českých běžců svou účast potvrdila vicemistryně ČR z letošního UltraSky na LHUT Marcela Vašínová nebo vicemistryně ČR z SkyMaratonu z Černé hory Magda Horká. Mezi muži budeme mít zastoupení v podobě Davida Pelíška. Kvůli přetrvávajícím zdravotním komplikacím se nedočkáme na Azorech Jiřího Čípy.

Aktuální průběh a novinky sledujte na oficiálních stránkách Salomon Running!

/úvodní foto: Salomon/

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: