Mít kancl doma je jako mít doma posilovnu. Nic moc

21. říjen 2020

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které pro ně znamená svět, uvítaly digitálního antinomáda a influencera Michala Zlatkovského, který vyniká tím, že je rád na internetu a nevadí mu nevídat se s lidmi. Buchty s ním hovořily o tom, jaké je pracovat z domova.

Zuzana se jako bývalá Michalova spolubydlící z minulosti nejprve rozpovídala o tom, že rád pije pytlíkový čaj, ale pak už se téma přiblížilo avizovanému, tedy vydělávání z domova. Michal si ho pochvaluje i během pandemie, jelikož nemá děti a s přítelkyní se překvapivě snáší dobře. Nevadí mu ani, že nemá jiné podněty. 

Ivana se obávala o Michalovu hygienu, jestli je kvůli home officu vůbec motivován se mýt. On ji ubezpečil, že ano, protože nechce smrdět své drahé polovičce. Buchty si tedy mohly oddechnout.

Zuzana se pak rozpovídala o svých nesčetných traumatických zážitcích z home officu – jak překládala v Indii, ale v internetové kavárně jí vypnuli počítač, jak na exkurzi po kostelech měla byznys talk ze záchodu a tak dále. Prostě se chlubila, že v minulosti cestovala.

Svěřila se také, že představa home officu s malým dítětem je absurdní, protože se není kam schovat – hlavně když jedete na chalupu k bratrovi, který nechal vymontovat všechny dveře. Ivana se do hovoru tentokrát vměšovala spíše plísněním Michala, protože ta ráda pracuje všude a ani home office jí nepřijde jako velký problém.

Chcete si vzpomenout na to, jak jste na nudapláži překládali epos z maďarštiny? Pusťte si do duše a uší aktuální díl Buchet a zjistíte, že nejste jediným vykořisťovaným živnostníkem na planetce Zemi.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.