Kina opět zavítají do našich domovů

moje kino live

Současná neblahá situace s řádící pandemií způsobila, že jsou kulturní místa opět zavřená, kina nevyjímaje. Nicméně artová kina odmítla složit zbraně a stejně jako na začátku, i nyní přešla do protiútoku proti zákeřnému viru.

Aerovod, česká online půjčovna filmů, opět běží v plné své kráse a síle. Nabízí přes 400 titulů, z nichž se ještě nedávno řada ocitla na stříbrných plátnech kin Aera, Světozoru, Bio Oka, Bio Centralu či Univerzitní Scaly. Nejpopulárnější je zde dokumentární počin o českých predátorech, V síti. Nyní nově bude možné na Aerovodu zhlédnout i velmi chválenou Proximu s Evou Green, Příběh Tantry nebo další dokument Meky, zabývající se životem slavného Mekyho Žbirky.

Projekt Moje KINO LIVE vznikl jako reakce na uzavření kin a zapojila se do něj spřátelená kina Aero, Bio Oko, Světozor a Přítomnost z Prahy, Bio Central z Hradce Králové a Univerzitní kino Scala z Brna. „Vstup“ stojí 100 Kč a tento způsob se co nejvíce snaží přiblížit reálnému zážitku z kina. Projekce začínají v přesně stanovenou dobu, nechybí před nimi ani úvodní slovo relevantních odborníků. Nechybí ani ruch z kina, šeptání diváků je nahrazeno live chatem. Promítání je zprostředkování přes stream. Mezi nadcházející velké počiny v rámci tohoto projektu je možné například zítra (22.10.) vidět polský Corpus Christi. Religiozně laděné dílo uchvátilo jak diváky, tak i kritiky. O tom svědčí mimo jiné i nominace na Oscara. Americká nezávislá scéna zas bude reprezentována filmem The Peanut Butter Falcon.

Předprodej vstupenek probíhá přes portál GoOut. Více o projektu na www.mojekinolive.cz.