Zemřel José Padilla, legenda chilloutové hudby a fenoménu Café Del Mar

Vydáno 21.10.2020 | autor: redakce

Španělský DJ José Padilla prohrál svůj boj s rakovinou. Zprávu o smrti legendy chilloutové hudby potvrdili na žádost rodiny správci Padillových sociálních sítí. Rodák z Barcelony zemřel v neděli 18. října ve věku 64 let.

Zemřel José Padilla, legenda chilloutové hudby a fenoménu Café Del Mar Zemřel José Padilla, legenda chilloutové hudby a fenoménu Café Del Mar

„S velkým zármutkem oznamujeme, že José zemřel v neděli večer ve spánku na své milované Ibize. Jeho rodina a přátelé by rádi poděkovali všem, kteří mu jeho poslední měsíce zjednodušili zasláním finančního daru či podpůrné zprávy, a také personálu nemocnice Can Misses, jenž se o něj staral až do konce. Teď je pryč a západ slunce na Ibize už bez něj nikdy nebude stejný. Muzika Josého Padilli však s námi zůstane navěky. Adiós, mistře,“ píše se na DJových facebookových stránkách.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Španěl zemřel na rakovinu tlustého střeva, o které se dozvěděl počátkem letošního léta. S diagnózou se svěřil svým příznivcům, které zároveň požádal o finanční pomoc. „Moje situace je velmi špatná. Kvůli koronaviru jsem pět měsíců bez příjmů, nemám ani na zaplacení nájmu,“ oznámil tehdy Padilla, který se na konci srpna podrobil operaci.

Padilla se narodil v roce 1955 v Gironě. Ve svých jednadvaceti letech se přestěhoval na Ibizu, kde započal svou kariéru DJe. Stal se rezidentem v populárním klubu Café del Mar, podle kterého nazval později své kompilace. Byl také jedním ze zakladatelů žánru chill-out, který se charakterizuje jemným stylem a beaty středního tempa.

„José ovlivnil celou generaci klubů a jeho hudba se dotkla milionů lidí. Jeho chilloutová muzika a působení v Café del Mar navždy změnili svět. Budeme na něj vzpomínat jako na průkopníka této hudby a jako na skutečnou legendu Ibizy,“ stojí na sociálních sítích zmíněného klubu.

Text: Andrea Štipčáková, foto: archiv iReport
Témata: José Padilla, Café del Mar, chill-out, DJ, Ibiza

zavřít