Zpravodajství Brno

Český křišťál Její pastorkyni a další ceny

Velikost textu:

Pořady brněnského studia ČT získaly v posledních týdnech řadu významných ocenění a nominací. Přinášíme jejich přehled:

Joachim Barrande - ztracená moře
Joachim Barrande - ztracená moře
Otevřít galerii
  • Joachim Barrande - ztracená moře autor: Tomáš Škoda, zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Její pastorkyňa autor: ND Brno, zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

Cenu Český křišťál v kategorii Záznamy inscenačního umění získal na 57. ročníku mezinárodního televizního festivalu Zlatá Praha záznam inscenace Její pastorkyňa. Režisérem televizního záznamu je Jakub Kořínek. Podle poroty je příběh podán precizně a zblízka způsobem, který má místy až přitažlivost filmu. Inscenaci nastudovalo Národní divadlo Brno v režii Martina Glasera. Česká televize záznam natočila v rámci přímého přenosu pro digitální platformu Opera Vision.

Cenu Ostravského muzea získal na Mezinárodním filmovém festivalu T-film 2020 snímek Joachim Barrande – ztracená moře. Režie Pavel Jirásek. Na stejném festivalu byl oceněný také cyklus Putování s párou, konkrétně jeho díl Posázavský Pacifik. Získal Cenu organizace Perseus. Režie Petr Lokaj.

Slovenská filmová a televizní akademie udělila cenu Slnko v sieti za nejlepší dokumentární roku 2019 koprodukčnímu filmu ČT Dobrá smrt. Režie Tomáš Krupa.

Na XVI. ročníku Sevastopol International Festival of Documetaries and TV programs WON TOGETHER v Rusku získal dokument Roberta Sedláčka Soud nad českou cestou Diplom poroty.

První díl cyklu Balkánem nahoru a dolů s Adamem Ondrou zvítězil na 23. ročníku mezinárodního festivalu sportovních filmů Sportfilm Liberec v kategorii Sportovní osobnosti. Režie Petr Horký. Seriál zároveň postoupil do finále sportovního FICTS CHALENGE festivalu, který se bude konat v listopadu v italském Miláně.

Film Zlatý podraz režiséra Radima Špačka je nominovaný na cenu v kategorii Entertainment and Drama na festivalu regionálních TV studií Prix Circom ve španělském Sitges.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.