Nejplošší rotační jednotka SCHUNK s elektrickou brzdou pro montážní a manipulační techniku

SCHUNK ERT

Plochá, přesná a vysoce výkonná univerzálně použitelná mechatronická rotační jednotka SCHUNK ERT umožňuje flexibilní a dynamické rotační pohyby v kompaktním provedení a je téměř bez opotřebení a bez údržby. Výška SCHUNK ERT zůstává nezměněna i u volitelně dostupné brzdy, která je ovládána přímo přes ovladač. Tato novinka na trhu vytváří předpoklady pro ještě kompaktnější montážní a manipulační aplikace v elektronickém, lékařském, laboratorním, farmaceutickém, kosmetickém a solárním průmyslu, ale také pro prostorově optimalizované aplikace ve strojírenství, laserovém zpracování nebo v balicích procesech.

schunk ert

Jednotku lze použít jako otočný stůl pro komponenty, sestavy a nástroje i jako otočný modul na portálových řešeních, jako otočný indexovací stůl nebo jako vysoce přesný polohovací modul. Je založen na permanentně buzeném točivém motoru, je vybaven absolutním enkodérem a zaručuje opakovanou přesnost 0,01 °, stejně jako krátké doby odezvy a vysoké momenty, a to i bez referencování. Velký středový otvor umožňuje průchod kabelů a hadic nebo použití kamery.

schunk

Četné varianty a možnosti
Aby byla zajištěna maximální možná flexibilita ve strategii řízení a regulace, lze použít ovladače pohonů od různých výrobců, aby bylo možné modul bez problémů integrovat do stávajících systémových architektur. Na přání dodávaná brzda spolehlivě zafixuje polohu v klidu, aniž by měnila celkovou výšku, i když na ni působí vnější síla.

schunk ert

V prvním kroku přichází univerzální modul ve třech velikostech 12, 50 a 300 se jmenovitými momenty 1,5 Nm, 7,8 Nm a 32 Nm, vnějšími průměry 120 mm, 167 mm a 277 mm a maximálními přípustnými momenty setrvačnosti 0,07 kgm2, 0,39 kgm2 a 5,53 kgm2 na trhu. Napájí se a ovládá pomocí standardních konektorů (M12 / M17).

Zdroj zprávy: SCHUNK
SCHUNK

 

 


Články na podobné téma:
SCHUNK: Digitální dvojčata pro každou firmu
SCHUNK: Citlivý držák nástrojů
SCHUNK: Uzavřený miniaturní upínací modul s velkou stahovací silou
SCHUNK: Univerzální tester upínací síly