Všeuměl Paul McCartney vydá nové album. Nahrál ho sám a během lockdownu

Vydáno 22.10.2020 | autor: Andrea Štipčáková

Paula McCartneyho nezastaví ani koronavirus. Opatření proti šíření koronaviru a osobní karanténu využil k nahrání nového alba McCartney III. Jedná se o pokračování série započaté v minulém století.

Všeuměl Paul McCartney vydá nové album. Nahrál ho sám a během lockdownu Všeuměl Paul McCartney vydá nové album. Nahrál ho sám a během lockdownu

Novou desku plánuje Paul McCartney vydat 11. prosince. Zakončí jí trilogii sólových alb, kterou nastartoval v dubnu 1970 debutem McCartney I. Stejnojmenná deska, jen s pořadovým číslem II, následovala o deset let později.

Paul McCartney vyprodal O2 arenu do posledního místečka! Prahou zněli Beatles i sólové hity

Nové album nahrál anglický muzikant na začátku roku v Sussexu. Stejně jako předchozí nahrávky se bude i tato od jiných McCartneyho desek lišit tím, že ji zpěvák nahrál kompletně sám. Poprvé na něm budou chybět vokály jeho ženy Lindy, která zemřela v roce 1998.

„Nebral jsem to jako práci, vše bylo jen o muzice. Měl jsem v šuplíku pár věcí, na kterých jsem dělal v minulosti, a jež byly dokončeny jen tak na půl. Každý den jsem začal tím, že jsem jednu věc nahrál jen s nástrojem, u kterého vznikla. Až postupně jsem přidával další. Hodně mě to bavilo,“ uvedl bývalý člen The Beatles.

Součástí alba bude píseň When Winter Comes, na které McCartney začal pracovat spolu s Georgem Martinem v 90. letech. Ve stejném duchu se ponese i song Long Tailed Winter Bird.

V rozhovoru pro magazín Loud and Quiet muzikant uvedl, že jeho nová deska bude o svobodě a lásce. Zároveň se vyjádřil ke spekulacím o ukončení jeho kariéry.

„Vše, co dělám je, jako by to bylo naposled. Když mi bylo padesát, říkali: ‚Tohle je jeho poslední turné‘. A já na to: ‚Vážně? Já si to nemyslím.‘ Všechno jsou to jen řeči.“

Text: Andrea Štipčáková
Témata: Paul McCartney, The Beatles, George Martin

zavřít