MINI Countryman: Návykově zábavný


Největší a nejvšestrannější člen rodiny MINI nabízí i ve své nejnovější podobě potěšení z jízdy a individuální styl. Precizně propracovaný nezaměnitelně svěží a originální design, nové atraktivní prvky výbavy a inovativní technologie v oblasti ovládání a konektivity podtrhují výjimečné postavení nového MINI Countryman v segmentu prémiových kompaktních vozů.

MINI představilo koncept crossoveru již v roce 2008 na autosalonu v Paříži, o dva roky později zamířila první generace modelu Countryman do výroby a na trhu zůstala šest let. Závěrem roku 2016 se odehrálo představení druhé generace, jejíž prodej se rozběhl o pár měsíců později. Na jaře letošního roku uvedla britská značka, patřící pod křídla BMW Group, model Countryman v modernizované podobě, v níž rozvíjí dosavadní styl a zaměření úspěšného crossoveru s všestranným talentem pro každodenním provoz, dlouhé cesty i výlety mimo zpevněné komunikace.

MINI s tímto modelem pokračuje v získávání dalších cílových skupin zákazníků a uvádí, že Countryman nyní tvoří téměř 30 % celosvětových prodejů značky.

Osobité proporce

Modernizovaný Countryman je díky svým nezaměnitelným tvarům okamžitě identifikovatelný jako největší model značky. Pro MINI typický horizontálně dělený třídílný design je interpretován obzvláště nápadným způsobem, a to zejména zásluhou pro tento model specifického řešení střechy.

Nově navržený tvar předního nárazníku, nyní zcela v barvě karoserie, zajišťuje mimořádně čistý vzhled. Přepracovaná maska chladiče má pro MINI typické šestihranné obrysy a je lemována tenkým jednodílným chromovým rámečkem. V rámci modernizace se standardem pro všechna provedení staly LED světlomety Union Jack.  Přepracovaný zadní nárazník přispívá k mimořádně robustnímu a modernímu vzhledu nového MINI Countryman.

VÍCE INFORMACÍ ZDE

Pokrokový individualista

Countryman nadále nabízí plně pětimístný interiér, který se ve své modernizované podobě může vedle praktických předností pyšnit i řadou atraktivních prvků. Mezi nejvýraznější z nich patří nový digitální přístrojový panel s volitelným pětipalcovým barevným displejem a na přání dostupný nově navržený centrální displej v leskle černém provedení Piano Black. Standardem pro všechny modelové varianty se stal sportovní kožený volant, nové je i kožené čalounění sedadel a dalších částí interiéru.

MINI Countryman i ve svém nejnovějším provedení míří na trh v pokrokovém provedení SE Countryman ALL4 s plug-in hybridním systémem pohonu. Vedle této verze pak figuruje v nabídce i pestrá paleta modelů se třemi zážehovými a třemi vznětovými motory s nejnovější technologií MINI TwinPower Turbo. Motory prošly dalším rozsáhlým vývojem a pokrývají výkonové spektrum od 75 kW, tedy 102 koňských sil do 140 kW, tedy 190 koní a již nyní splňují emisní normu Euro 6d, která začne platit až od roku 2021. Čtyři z nich lze volitelně kombinovat s pohonem všech kol ALL4.

VÍCE INFORMACÍ ZDE

MINI Cooper S Countryman

Motor:                                                 2,0 Turbo

Výkon (kW/k):                                    131/178

Zrychlení 0-100 km/h (s):                      7,5

Max. rychlost (km/h):                           225

Kombinovaná spotřeba (l/100 km):       6,3 – 6,5

Délka (mm):                                         4299

Zavazadlový prostor (l):                        450/1390

Základní cena (Kč):                               815 100

Připravil: Ondřej Pavlůsek, Foto: archiv značky






Napsat komentář

five × five =


Koupit předplatné ?>