Dimitrov v Antverpách otočil duel s Andújarem, de Minaur přehrál Lópeze

22. 10. 2020, 10:53
Aktuality 1
ATP ANTVERPY - Čtvrtý nasazený Bulhar Grigor Dimitrov zahájil své účinkování na halovém turnaji v Antverpách obratem proti španělskému antukáři Pablu Andújarovi. Do čtvrtfinále už postoupil také australský mladík Alex de Minaur, jenž se v Belgii dostává do dobré formy.
Grigor Dimitrov (© AFP)

Grigor Dimitrov je při svém debutu v Antverpách nasazenou čtyřkou a v prvním kole měl volný los. Začal tak až ve druhém kole proti Pablu Andújarovi, který byl rozehraný nejen z úvodního kola, ale i pátečních duelu v exhibiční soutěži Ultimate Tennis Showdown.

A to se zřejmě do průběhu vývoje zápasu promítlo. Dimitrov se v prvním setu ani jednou neprosadil v gamu na returnu a prohrál 4-6. Pak ovšem potvrzovat roli favorita a vývoj otočil. Ve třetí sadě si ještě vybral slabší chvilku, když za stav u 4-1 nepotvrdil druhý brejk a za stavu 4-3 musel odvracet čtyři brejkboly, ale větší zápletku nepřipustil a nad španělským antukářem zvítězil 4-6 6-3 6-4.

"Dnes jsem se v zápase udržel především díky svým zkušenostem v hale. V těchto podmínkách nemáte během sezony moc příležitostí si zahrát. Ale já dnes hlavně v důležitých okamžicích cítil, že mám proti soupeři extra výhodu. Přeci jen je to prostředí, které sedí mé hře více," komentoval Dimitrov, který zvýšil vedení ve vzájemné bilanci na 4-1.

"Myslím, že jsem odehrál dobrý první set, ale prohrál jsem ho. Tak jsem si řekl, že musím najít jiný způsob hry. Vyhrát takové zápasy je pro další vývoj turnaje důležité. To je asi ta nejdůležitější věc, se kterou jsem dnes spokojený," dodal vítěz Turnaje mistrů z roku 2017.



O druhé letošní semifinále a první po restartu sezony si 29letý Bulhar zahraje buď s Britem Cameronem Norriem, nebo s Milosem Raonicem. Kanaďan, který do Belgie dorazil po porážce v semifinále v Petrohradu, si v prvním kole poradil 6-3 7-6 se Slovincem Aljažem Bedenem.

De Minaur je ve čtvrtfinále, narazit může na Goffina
Dobrou formu má v Antverpách Alex de Minaur. Australský mladík v Belgii už o víkendu vyhrál Ultimate Tennis Showdown, v úterý v prvním kole otočil duel s Richardem Gasquetem a ve středu ve 2. kole přehrál 6-4 6-2 o osmnáct let staršího Španěla Feliciana Lópeze.

Jednadvacetiletý de Minaur ve čtvrtfinále může narazit na domácí nasazenou jedničku Davida Goffina. Belgický tenista měl ještě minulý týden pozitivní test na Covid-19, ale podle pořadatelů by měl v Antverpách nastoupit a dnes se ve druhém kole utkat s Američanem Marcosem Gironem. 

Poslední dva ročníky European Open vyhráli Britové Kyle Edmund a Andy Murray. Navázat na své krajany se letos snaží Dan Evans, který v Antverpách proti Italu Carusovi přerušil sérii pěti porážek a ve druhém kole porazil 7-6 6-2 Američana Francese Tiafoea.

• ATP 250 ANTVERPY •
Belgie, tv. povrch / hala, 472.590 eur
středeční výsledky (21. 10. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Raonic (5-Kan.) - Bedene (Slovin.) 6-3 7-6(4)
Fritz (7-USA) - Opelka (USA) 7-6(5) 6-1
• Dvouhra - 2. kolo •
Humbert (Fr.) - Carreňo (2-Šp.) 5-7 6-3 6-4
Dimitrov (4-Bulh.) - Andújar (Šp.) 4-6 6-3 6-4
De Minaur (8-Austr.) - F. López (Šp.) 6-4 6-2
Evans (Brit.) - Tiafoe (USA) 7-6(3) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Chtěl jsem zkusit Dimu 2:0 a set Lopeze, ještě že jsem zůstal u Fokiny, to je držák. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist