logo Mainstream Technologies, s.r.o.

Alenka vás spolehlivě provede říší Microsoftu 365

Alenka - jako součást aplikace Teams, je virtuální průvodce uživatelů cloudových služeb Microsoft 365. Formou videokurzů a podrobných textových návodů pomáhá zaměstnancům firem efektivně pracovat s Teams, OneDrive nebo Outlook. Její nasazení je velmi snadné a rychlé.

E-learningovou Alenka vyvinula česká společnost Mainstream Technologies jako významný vzdělávací doplněk prostředí Microsoft 365. Aplikace není automaticky součástí Teams - uživatelům je přístupná pouze v případě, že ji společnost pro své zaměstnance zakoupí - cena se odvíjí od počtu uživatelů.

"Snažili jsme se vyvinout aplikaci, která přiblíží svět Microsoft 365 uživatelům ve srozumitelné a uživatelsky přívětivé formě. První ohlasy zákazníků naznačují, že se nám to podařilo. Věřím, že Alenka pomůže řadě organizací na českém trhu v hladkém přechodu do cloudu," říká Luboš Růta, výkonný ředitel společnosti Mainstream Technologies.

"Velmi nás těší, že náš certifikovaný partner společnost Mainstream přichází s řešením, které dokáže uživatele našich nástrojů Microsoft 365 jednoduše a hravě provést všemi možnostmi přímo v uživatelském prostředí Microsoft Teams, které se stává klíčovým centrem pro komunikaci a spolupráci ve firemním prostředí. Snadno integrovatelné řešení Alenka tak díky jednoduché personalizaci ze strany administrátora významně urychlí nasazení a využívání nejenom Microsoft Teams, ale i dalších služeb klíčových pro dnešní moderní styl práce odkudkoliv," říká Martin Hruška, ředitel pro malé a střední firmy a partnery ve společnosti Microsoft Česká republika a Slovensko.

Zaměstnanci mohou v aplikaci procházet návody, popisy konkrétních pracovních situací, chatovat přímo s Alenkou, vyhledávat jednotlivé tipy a triky a školení, která jsou rozdělená do logických tematických celků.

V současné době jsou dostupná pro Teams, OneDrive, Outlook a další nástroje Microsoft 365. Postupně budou k dispozici kurzy pro všechny hlavní technologie Microsoft 365.

V rámci aplikace se sleduje také progres uživatele v absolvování jednotlivých kurzů. Za splněné kurzy uživatel získává různé odznaky.

Svůj postup si může řídit každý uživatel sám tím, že označí jednotlivé kurzy jako dokončené.

Alenka - hlavní výhody:

Alenku je možné používat jak na počítači a notebooku, tak na mobilních zařízeních, jako jsou tablety a mobilní telefony. Pro mobilní zařízení stačí mít pouze nainstalovanou mobilní aplikaci Teams, jejíž součástí je Alenka. Uživatelé se tak mohou vzdělávat kdekoliv a kdykoliv, třeba cestou do práce při čekání na tramvaj.

Alenka je zatím dostupná pouze v českém jazyce, ale počítá se s vývojem dalších jazykových mutací. Do aplikace je možné také doplnit vlastní obsah zákazníka, takže ji bude možné využít i pro další firemní školení.

V současné době se připravuje certifikace aplikace pro Microsoft Store, což ještě zlepší její dostupnost a zjednoduší její nasazení u zákazníků.

Článek Mainstream Technologies, s.r.o. ze dne čtvrtek 22. října 2020

Další články od Mainstream Technologies, s.r.o.

Alenka vás spolehlivě provede říší Microsoftu 365