Hlavní obsah

Facebook míří se svou seznamkou do Česka

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Facebook není pouze sociální síť, už několik let funguje také jako regulérní bazar. A služby tohoto portálu nyní v Česku a dalších evropských zemích dále rozšiřují. Nově tak tuzemští uživatelé budou moci největší sociální síť na světě používat také jako seznamku.

Foto: Novinky

Služba Facebook Dating

Článek

„Na Facebooku máme přes 200 milionů lidí, kteří mají vyplněný status ‚nezadaný‘. A právě těm všem chceme pomoci najít dlouhodobý vztah,“ prohlásil šéf společnosti Mark Zuckerberg.

Hlava největší sociální sítě zároveň zdůraznila, že nová služba se skutečně soustředí na budování dlouhodobých vztahů. Tvůrci tedy při návrhu mysleli na to, aby aplikace nesloužila jen ke krátkodobému seznamování, jako je tomu u některých konkurenčních služeb.

Seznamka Facebooku u nás jen tak nebude. Kvůli Evropské unii

Internet a PC

V USA a některých dalších státech, jako je například Kanada či Mexiko, funguje Facebook Dating již od loňského roku. Do 32 evropských zemí včetně České republiky však přichází až nyní. Původně se tak přitom mělo stát již v únoru, kvůli pochybnostem regulátorů ale bylo spuštění odloženo.

Irskou Komisi pro ochranu dat (DPC) znepokojoval především fakt, že Facebook informoval o spuštění služby shromažďující citlivá data uživatelů pouhých deset dní před startem. Zástupci komise tehdy upozornili, že také nedostali od Facebooku dokumentaci posuzující dopady na ochranu osobních údajů.

Výtky byly vyřešeny, a tak spuštění služby v Evropě nic nebrání.

Doposud službu Facebook Dating využilo v zahraničí více než 1,5 miliardy lidí. V Česku nicméně podobné služby již fungují, k seznamování slouží například i Lidé.cz, které provozuje společnost Seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám