TOPlist

Xiaomi představilo televizní Mi Box 4S. A jde o nepochopitelné zklamání

Xiaomi Mi Box 4S parametry

Včera jsme vás informovali o tom, že čínské Xiaomi láká skrze sociální síť Weibo na příchod nového televizního zařízení Mi Box 4S. Kromě obrázku jsme předem dostali pár specifikací a velmi příjemnou cenu v přepočtu cca tisíc korun. Uběhlo pár hodin a zařízení je oficiálně představené. A také je jasné, proč Xiaomi nasadilo tak nízkou cenu. Potvrdily se obavy některých nadšených zájemců a parametry Xiaomi Mi Box 4S jsou až na pár výjimek téměř totožné s několik měsíců či dokonce let starými modely.

novinka Xiaomi Mi Box 4S

Kdo se těšil na lepší procesor nebo více paměti, ten má smůlu. Lépe řečeno teda mají smůlu hlavně zákazníci v Číně. Jim bude novinka určena a za hranice se nejspíš nevydá. Ani by vlastně neměla moc šancí zaujmout. Mezi parametry Xiaomi Mi Box 4S patří poměrně starý procesor Amlogic S905X, 2 GB RAM, 8 GB úložiště, 4K přehrávání s 60 FPS, HDR nebo Dolby Audio. Můžeme k tomu připočíst i dálkový ovladač s Google Asistentem, ale pořád půjde o stejné specifikace jako u dva roky starého Mi Box 4 (Mi Box S nebo 4K ve světě).

Jediným významným rozdílem je přítomnost dvoupásmového WiFi adaptéru. Ten si poradí s 2,4 i 5 GHz sítěmi. Doplníme ještě HDMI 2.0, USB 2.0, Bluetooth 4.2 a systém PatchWall UI postavený na šestém Androidu. Zdá se, že Xiaomi chce jen trochu více nakrmit domácí trh populárním zařízením, od kterého asi nikdo nic moc víc neočekává. V Číně to asi bude stačit. My to bereme jako zklamání.

Co jste od Mi Box 4S očekávali?

Zdroj: Gizmo

Marek Houser
O Autorovi - Marek Houser

Fanoušek technologií už od chvíle, kdy jako malý kluk zadával příkazy Lemíkům na "dvaosmšestce". V záloze stále uchovává starý a podle všeho nezničitelný OnePlus2, ale… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)