S tím bláznem si nic nezačínej, mi doma nikdy neřekli, vzpomíná Marie Rottrová

22. říjen 2020

Jiřina Fikejzová ze mě dokázala vytáhnout všechno. Možná proto mi psala tak krásné texty, protože mě dobře znala, vzpomíná Marie Rottrová.

„Seznámila jsem se s ní na festivalu v polských Sopotech. Přeložila pro mě písničku Markétka. Chodily jsme pak spolu na vínko. Ještě před dvěma lety jsme ji s manželem pozvali na Grébovku na vinobraní.“ Marie Rottrová prozradila, že zítra slaví 15. výročí svatby. „Měli jsme rezervované místo u Zdeňka Pohlreicha. Tak budu muset něco uvařit.“

Doma jsem se moc nesvěřovala

Jeden z krásných textů Marie Rottrové se jmenuje Máma. Jaká byla ta její? „Úžasná kuchařka. Vybavuji si ta společná jídla. Byla můj velký fanoušek. Zpívala amatérsky, v kostelním sboru měla krásná sóla.“ 

Řekli jí někdy rodiče větu z názvu její písničky S tím bláznem si nic nezačínej? „Já jsem se moc nesvěřovala, v naší rodině to nebylo zvykem. Tatínek ale neměl moc rád mého prvního manžela. Psal mi písničky, vycházeli jsme spolu dobře, ale v manželství to neklapalo, takže měl tatínek nakonec pravdu,“ dodává Marie Rottrová, která se o svého prvního manžela starala na konci jeho života.

S kým by si přála nazpívat duet? Proč přerušila na tři roky kariéru? Je v písničkách vybíravá? Skládají písničky i její synové? Jaký recept prozradila na rybí polévku?

autoři: Tereza Kostková , zk

Související