Divize obchodního bankovnictví Goldman Sachs navazuje spolupráci s vedoucím týmem správy datové infrastruktury a zavazuje se k vyhrazení až 500 milionů dolarů na platformu pro datová centra „Global Compute“

Divize obchodního bankovnictví Goldman Sachs (dále jen „GS MBD“) dnes oznámila, že uzavřela partnerství se zkušeným manažerským týmem vedeným dlouholetým výkonným ředitelem odvětví datových center, Scottem Petersonem, aby vytvořila „Global Compute Infrastructure LP“ (dále jen „Global Compute“), nově zřízenou globální platformu se zaměřením na infrastrukturu datových center.


GS MBD se původně zavázala poskytnout kapitál až ve výši 500 milionů dolarů, zejména ze svého infrastrukturního fondu s názvem „West Street Infrastructure Partners III, LP (dále jen „WSIP III“) za účelem umožnění zhruba 1,5 miliardy dolarů v krátkodobých investicích napříč Severní Amerikou, Evropou, Asijským Pacifikem a Latinskou Amerikou. Růst společnosti Global Compute má být podpořen kombinací akvizic a organického rozvoje, aby mohla sloužit zákazníkům v geografických oblastech se silným sekulárním vývojem a potenciálem pro významný růst datové infrastruktury. Za pomoci osvědčených metod a zkušeností manažerského týmu se Global Compute zaměří na získávání a vývoj zařízení, která budou moci uspokojit rostoucí potřeby největších světových technologických společností v oblastech výpočetní techniky, úložiště, konektivity a kolokace.

Zakládající manažerský tým Global Compute je veden generálním ředitelem Scottem Petersonem, bývalým hlavním investičním ředitelem a spoluzakladatelem „Digital Reality“ (dále jen „DLR“) s více než 18 lety zkušeností v oblasti datových center a více než 30 lety v oblasti investic do nemovitostí. Během svého působení v DLR mezi lety 2004 a 2018 vedl Scott veškeré investiční aktivity a byl zodpovědný za celkový objem transakcí 17 miliard dolarů v rámci fúzí, akvizic a organického rozvoje. Scotta doplní i řada ostřílených vedoucích pracovníků z oblasti datových center, např. spoluzakladatel DLR Christopher Kelley, který bude vykonávat funkci provozního ředitele a bývalý vedoucí pracovník DLR pro region EMEA (Evropa, Střední východ, Afrika ), Stephen Taylor, jako vedoucí pracovník pro evropský region. Kelley byl zodpovědný především za rozšíření mezinárodního dosahu DLR. Taylor vedl řadu obdobných iniciativ napříč EMEA regionem. Tým Global Compute disponuje specializovanými zkušenostmi, hlubokými vztahy se zákazníky a rozsáhlými kapacitami pro poskytování nejlepší infrastruktury datových center ve své třídě na světě.

V souladu s touto strategií podepsala společnost Global Compute 17. října 2020 dohodu o akvizici ATM S.A. (dále jen „ATM“), předního polského podniku se zaměřením na datová centra a komunikační infrastrukturu, od konsorcia fondů spravovaných MCI Capital, předním fondem soukromého kapitálu se zaměřením na technologie ve střední a východní Evropě a Mezzanine Management, předním mezaninovým fondem ve stejném regionu. Se sídlem ve Varšavě, prvotřídním majetkovým portfoliem v oblasti datových center, vlivem komunikační infrastruktury, zákaznickou základnou a silnou reputací na trhu poskytne ATM společnosti Global Compute atraktivní vstupní bod na rapidně rostoucí trh datových center ve střední a východní Evropě. Global Compute má v úmyslu navázat na úspěch a vedoucí postavení ATM na trhu situováním společnosti tak, aby zvládla obsluhovat rostoucí potřeby nových i stávajících zákazníků v Polsku a v širším regionu střední a východní Evropy.

„Vzhledem k tomu, že sledujeme globální investiční příležitosti v oblasti datové infrastruktury, tak věříme, že Goldman Sachs je pro nás dokonalým partnerem,“ uvedl Scott Peterson, generální ředitel Global Compute. „Kombinace našich globálních kořenů a sítí, spolu s přístupem GS MBD k dostatečnému růstovému kapitálu, umožní platformě Global Compute sloužit nejenom kritickým potřebám našich zákazníků z celého světa, ale vytvořit a zpřístupnit novou hodnotu našim partnerům. Naše počáteční investice do ATM S.A. je ideálním příkladem této spolupráce. Jsme nesmírně nadšeni z našeho partnerství s Goldman Sachs, které nám umožňuje poskytovat našim zákazníkům po celém světě kreativní řešení.“

„Z partnerství se Scottem a týmem Global Compute jsme neuvěřitelně nadšeni,“ prohlásil Leonard Seevers, výkonný ředitel společnosti Goldman Sachs. „Podle zvyšující se poptávky po výpočetních a úložných prostředcích vidíme obrovskou příležitost v oblasti datových center. Věříme, že tým Global Compute, podpořený globálními prostředky Goldman Sachs, zaujímá jedinečné postavení, které mu umožní poskytovat řešení světové třídy, aby tuto poptávku uspokojil.“

Dodavatelem poradenských služeb pro firmu GS MBD byla společnost Davis Polk & Wardwell LLP. Co se týče akvizice ATM SA, tak vedoucí tým Global Compute využil poradenských služeb firem PJT Park Hill a Mayer Brown, zatímco samotná společnost Global Compute využila služeb poradenských firem Torch partners a White & Case LLP.


O divizi obchodního bankovnictví Goldman Sachs

Společnost Goldman Sachs Group, Inc., která byla založena v roce 1869, je přední světovou společností v oblasti investičního bankovnictví, cenných papírů a správy investic. Divize obchodního bankovnictví Goldman Sachs (MBD) je primárním centrem dlouhodobé investiční činnosti společnosti. MBD je jedním z předních investorů do soukromého kapitálu na světě s investicemi do soukromého kapitálu, infrastruktury, korporátních dluhů, růstového kapitálu a nemovitostí.


O Global Compute

Global Compute je novým hráčem v oblasti infrastruktury datových center. Společnost, vedená týmem mezinárodních veteránů z oboru s více než 50 lety zkušeností, má v úmyslu získat, vyvinout a provozovat aktiva datových center v Severní Americe, Evropě, Asijském Pacifiku a Latinské Americe. Naším cílem je stát se partnery největších světových technologických společností a jejich zákazníků poskytováním bezpečných, spolehlivých a kreativních řešení jejich požadavků na výpočetní kapacitu a konektivitu na zavedených a rychle rostoucích trzích. Global Compute je finančně podporována divizí obchodního bankovnictví Goldman Sachs.


Původní verzi naleznete na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20201020005407/en/


Kontakty

Goldman Sachs

Leslie Shribman

+1 212 902 5400

leslie.shribman@gs.com

Global Compute

Christopher J Kenney

+1 213 810-8732

ckenney@gc-infra.com

Zdroj: Goldman Sachs

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

PROTEXT

Klíčová slova USA-finance-počítače-Goldman Sachs

Oblast
USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Kategorie
Finance, ekonomika
IT, telekomunikace

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.