Post Malone si podmanil letošní Billboard Music Awards a Justin Bieber „jódluje“ o osamělém dětství

22. říjen 2020

Minulou středu proběhlo předávání hudebních cen Billboard Music Awards, při kterých je například oproti cenám Grammy zohledňována poslechovost, prodeje a propojení s fanoušky. Moderátory Velkých čísel pochopitelně zajímalo, jak dopadly.

Letošní BBMAs vyhrál na celé čáře newyorský rapper a zpěvák Post Malone, který si odnesl celkem 9 zlatých mikrofonů – sošek, které podle Filipa vůbec nejsou tak pěkné jako sošky Grammy. Ve Velkých číslech ale došlo třeba i na Lauren Daigle, která boduje v kategorii křesťanských písní. Annabelle tematiku hit singlu You Say na první dobrou neodhalila, ale teď už se podivuje, proč do kategorie křesťanských písní nepatří třeba i singl Holy od Justina Biebera, který zazněl v minulém díle.

Překvapením byla i srdceryvná novinka Justina Biebera s názvem Lonely. Na ní se totiž lyricky obnažuje a „jódluje“ o osamělém dětství, které prožil. To, jak na Annabelle s Filipem zapůsobila, si částečně vysvětlují spoluautorstvím bratra Billie Eilish – Finnease, který je zatím nikdy nezklamal.

I tentokrát bylo možné ve Velkých číslech zaslechnout oldies tracky. V souvislosti s virálním videem tiktokera Nathana Apodacy došlo na skladbu Dreams od Fleetwood Mac, která se už poněkolikáté díky internetu dostala zpátky na vrcholy žebříčků. Šedesáté výročí vzniku připomnělo také taneční klasiku The Twist.

Už jste slyšeli smrtící kopáky ve společném singlu rappera Denzela Curryho a Glass Animals? A co nešťastného se přihodilo bubeníkovi této kapely? Pusťte si nový díl Velkých čísel!

Playlist:

POST MALONE – Circles
FLEETWOOD MAC – Dreams
LIL NAS X – Old Town Road ft. Billy Ray Cyrus
JUSTIN BIEBER & BENNY BLANCO – Lonely
CHUBBY CHECKER – The Twist
LAUREN DAIGLE – You Say
GLASS ANIMALS – Tokyo Drifting ft. Denzel Curry
DEMI LOVATO – Commander In Chief

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.