Jedná se o část nového filmu s názvem Boratův navazující film, který si napsal a v němž hraje britský komik Sacha Baron Cohen. Herečka, která ve filmu ztvárňuje Boratovu dceru, zpovídá jako televizní novinářka i Rudyho Gulianiho. Film, jehož premiéra je plánována na tento pátek, navazuje na Cohenův hit Borat z roku 2006, kde si zahrál fiktivního reportéra z Kazachstánu. Uvolněný klip s Gulianim je vlastně takovým trailerem k filmu.

Čtvrť Borgo Vecchio v italském Palermu
Basta! Sicilský podnikatel odmítl platit výpalné. Dvacet mafiánů je za mřížemi

V rámci natáčení se Cohen znovu pokoušel nachytat americké politiky a veřejně činné osobnosti. Kamera tak sleduje Giulianiho při v rozhovoru v hotelovém pokoji. Mluví se o reakci Trumpovy vlády na vypuknutí koronavirové pandemie. Herečka poté zve 76letého Giulianiho, aby se k ní přidal a dal si s ní drink. Právník si po sundání mikrofonu lehá na postel a vypadá to, že si dává ruce do kalhot.

„Ani v jednom okamžiku – před, během, nebo po rozhovoru – jsem se nechoval nevhodně. Pokud Sacha Baron Cohen naznačuje něco jiného, je to bohapustý lhář,“ tweetoval Guliani.

Giuliani volal policii

Ještě před zveřejněním inkriminovaných závěrů podle BBC Giuliani tvrdil, že si nejprve myslel, že je žádán o seriózní rozhovor. „Jakmile jsem si uvědomil, že se jedná o léčku, volal jsem policii,“ vysvětlil ve svém dalším tweetu.

Odběrové místo pro testy na koronavirus v KNTB Zlín
Američané o Česku: Země, která v létě slavila, se nyní před covidem opět zavírá

„Je to jen ubohá snaha otupit moji neúnavnou snahu odhalit kriminalitu a zkaženost Joe Bidena a celé jeho rodiny,“ našel si ihned důvody, proč to Cohen udělal. Trumpův tábor totiž obvinil jeho vyzyvatele z Demokratické strany a jeho syna Huntera z kriminálních činů při obchodování s Ukrajinou a Čínou, když byl Biden viceprezidentem. Ten samozřejmě všechna obvinění odmítá.

Sasha Baron Cohen ani jeho právní zástupci se k žádnému veřejnému komentáři Rudyho Gulianiho o chystaném filmu dosud nevyjádřili.