Na internetu najdeme i veskrze bizarní projekty, které šíří konspirace a z pandemie se snaží vytěžit pozornost. Mezi ně patří bezesporu dvojice Robert Šmuk a Jana Peterková.

Robert Šmuk nedávno proslul videem, kde odhaluje „šokující podvod“ v nemocnici Na Bulovce. Ve videu „šokující odhalení z Bulovky“ vchází do areálu nemocnice a vchází na oddělení ortopedie a traumatologie. Zde se náramně diví, že na oddělení traumatologie neleží lidé s plicními ventilátory.

Pár útržků z videa:

04:17 Robert Šmuk přijde s kamerou na traumatologické oddělení Bulovky: „No to je skandál. Vidíte to? On tu není ani jeden nakažený s COVIDem.“

07:25 „Vidíte sami, že zástupy sanitek, které by přivážely nemocné tady žádné nejsou.“

09:15 Robert Šmuk přejde na infekční oddělení: „Tady najednou zmizely fronty.“

09:31 Kolemjdoucí: „Už skončili, dneska už neberou. Dneska končí.“

10:00 Robert Šmuk: „Tak jak vidíte, dneska už testování skončilo. A hádejte, proč skončilo. Skončilo proto, že se nemocnice dozvěděla, že máme důkaz. Jasný důkaz o tom, že se tady falšují data. Že se tady lže a stát se dopouští vlastizrady na vlastních lidech.“

18:40 Robert Šmuk: „Pro vás jsem byl trapák, teď jsem někdo, kdo je na vaší straně, a kdo něco odhalil. Sdílejte to, tohle to nemůže nikomu projít!“

To, proč na traumatologii nejsou umístěni lidé s COVID-em, snad pochopí každý příčetný člověk. Problémem zdravotnictví v současné době je to, že je nedostatek zdravotnického personálu. Lékaři a ostatní personál je proto na infekční oddělení posílán z jiných oddělení a činnost ostatních oddělení je tím paralayzovaná. Nemocnice již také odříkají plánované operace.

O Janě Peterkové už náš web jednou psal. Tato známá osobnost konspirační scény proslulá svými afektovanými videi se nedávno stala „hvězdou“ demonstrace proti opatřením, když na Staroměstském náměstí provokovala u východu, který nebyl určen k odchodu z demonstrace. Reklamu jí dělá například i Patrik Janda z projektu „Dezinformace“. Tato bývalá reportérka TV Nova se také nedávno navezla se do Daniela Landy. Ten se podle ní zpronevěřil svým plamenným slibům a slovům o tom, že ve jménu blanických rytířů a husitů musí český národ vyrazit do boje proti koronavirovému diktátu.


administrator

Jsem šéfredaktor projektu. Narodil jsem se a žiji v Kolíně. Ve svém mládí jsem se angažoval v radikálním levicovém hnutí, což považuji za velkou osobní chybu. Mnoho lidí proto nechápe, proč najednou ověřuji faktické informace. Má odpověď je "právě proto". Válka na Ukrajině a následná islamofobní vlna mi pomohla si uvědomit, že spousta věcí na internetu není pravda. Vím, jak se dezinformace šíří i kdo je vytváří. Znám cílovou skupinu, na kterou jsou dezinformace zaměřeny. Těmito lidmi neopovrhuji a ani si nemyslím, že jsou nesvéprávní jedinci, kterým musíme vše vysvětlovat. Na stranu druhou zásadně odmítám, aby lež byla nazývána jiným názorem.